Για “απίθανα έξοδα” στο πλαίσιο της διοργάνωσης του “Φεστιβάλ Ειρήνης”, εγκαλεί τον δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν ο επικεφαλής της παράταξης “Όραμα Αναγέννησης” Κυριάκος Αμούτζας, ο οποίος προχώρησε σε μια αποκαλυπτική δήλωση, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων οτι “αν δεν ήταν οι υποχρεωτικές αναρτήσεις στο πρόγραμμα «Διαύγεια» ακόμη θα ψάχναμε να βρούμε πόσα ξοδεύει και πού ένας ακραίος εθνικιστής για να αγοράσει με τα λεφτά του Δήμου Ιάσμου το προφίλ του οπαδού της…Ειρήνης”.
Η δήλωση του κ. Αμούτζα:
Του Κουτρούλη ή του…Μουμίν ο…γάμος! Πώς είναι δυνατόν το καλλιτεχνικό μέρος ενός φεστιβάλ να κοστίζει 17.000 € και το «τεχνικό» μέρος 34.000 €; Με έναν τρόπο απλό: πληρώνοντας απίθανα έξοδα, όπως «τη διενέργεια της εργασίας διοικητική οργάνωση και απολογισμός της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ιάσμου προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για το Φεστιβάλ Ειρήνης Δήμου Ιάσμου», ποσού 2.170 €, και «την εργασία υποστήριξης της διοργάνωσης και εκτέλεσης παραγωγής του 1ου Φεστιβάλ Ειρήνης Δήμου Ιάσμου», ποσού 2.970 €! Υπάρχει και κάτι ακόμη, πιο ωραίο: Στην ίδια ανάδοχο (του απολογισμού και της εκτέλεσης…), είχαν δώσει τον περασμένο Απρίλιο άλλα 2.480 € για να ετοιμάσει την «πρόταση» προς το Υπουργείο Πολιτισμού! Έτσι, η ίδια «σύμβουλος», έλαβε 2.480 € για την ετοιμασία της πρότασης στο ΥΠΠΟ, και αναμένεται να λάβει 2.970 € για τη βοήθεια στην εκτέλεσή της, και άλλα 2.170 € για τη σύνταξη της απολογιστικής έκθεσης… Σύνολο, 7.520 €, ενώ η ενίσχυση του ΥΠΠΟ ήταν 6.500 €! Για να πάρουμε δηλαδή 6.500 €, πληρώσαμε 7.500 €!
Κάπως έτσι ο προϋπολογισμός του…πανηγυριού έφτασε τις 51.500 €. Και συνεχίζει… Και κάπως έτσι, ούτε προτάσεις, ούτε προϋπολογισμοί κ.λπ. δεν έφτασαν ποτέ στα συλλογικά όργανα του Δήμου… Κι αν δεν ήταν οι υποχρεωτικές αναρτήσεις στο πρόγραμμα «Διαύγεια», ακόμη θα ψάχναμε να βρούμε πόσα ξοδεύει και πού, ένας ακραίος εθνικιστής, για να αγοράσει με τα λεφτά του Δήμου Ιάσμου το προφίλ του οπαδού της…Ειρήνης”.