Πώς θα υλοποιηθεί το μέτρο των δωρεάν data 50 GB στους εμβολιασμένους νέους 15-17 ετών

Aπό τις 11 Οκτωβρίου.
ΝΕΟΙ ΚΙΝΗΤΑ (2)

Aπό τις 11 Οκτωβρίου θα είναι διαθέσιμα τα data 50 GB για χρήση από νέους 15-17 ετών που είναι εμβολιασμένοι ή έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19.

Η διάρκειά τους θα είναι για πέντε μήνες από την ενεργοποίησή τους, και κάθε μήνα θα είναι δυνατή η χρήση 10 GB.

Η ενεργοποίηση θα γίνεται είτε ηλεκτρονικά μέσω του emvolio.gov.gr ή του kep.gov.gr όπου θα απαιτούνται οι κωδικοί Taxisnet του γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου, είτε δια ζώσης στα ΚΕΠ όπου θα απαιτείται η αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο του γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου. 

«Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, πρόκειται για μία πράξη αναγνώρισης προς τη νέα γενιά, που έχει ταλαιπωρηθεί λόγω της πανδημίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. «Αντίστοιχη φιλοσοφία ισχύει και για την κατάργηση και μείωση των τελών κινητής τηλεφωνίας για φυσικά πρόσωπα 15-29 ετών», πρόσθεσε στο πλαίσιο της παρουσίασης του συγκεκριμένου μέτρου που θα τεθεί σε ισχύ από 1/1/2022 και περιλαμβάνει και τη μείωση και σταθεροποίηση των τελών κινητής στο 10% για φυσικά πρόσωπα άνω των 30 ετών.  Η έκπτωση υλοποιείται από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας αλλά απαιτείται η υποβολή δήλωσης για τους δικαιούχους 15-29 ετών. Δημιουργείται ένα μητρώο και η δήλωση γίνεται μέσω του gov.gr και του νέου Μητρώου Αιτήσεων Δικαιούχων Έκπτωσης Τελών Κινητής Τηλεφωνίας μέσω κωδικών Taxisnet. Η έκπτωση μεταφέρεται σε επόμενους παρόχους σε περίπτωση φορητότητας και αφορά όλες τις συνδέσεις, είτε πρόκειται για συμβόλαια είτε για καρτοκινητό. Η κατάργηση του τέλους κινητής τηλεφωνίας για φυσικά πρόσωπα 15 έως 29 ετών εφαρμόζεται για έναν αριθμό τηλεφώνου ανά δικαιούχο. Οι άνω των 30 ετών δεν χρειάζεται να υποβάλλουν τη δήλωση, δεδομένου ότι η έκπτωση πιστώνεται αυτόματα.

«To όφελος προς όλους τους καταναλωτές, είτε είναι ιδιώτες είτε επιχειρήσεις, κυμαίνεται από 2% έως 10%», ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης και συμπλήρωσε: «Το όφελος είναι σημαντικό και με βάση τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους μιλάμε για 68 εκατ. ευρώ συνολικά στους πολίτες. Το άθροισμα αυτής της πολιτικής αφαιρεί αυτό το βάρος από τους πολίτες. Οι κινήσεις αυτές έχουν ουσιαστικό και συμβολικό χαρακτήρα (το τελευταίο μέσα από την αναγνώριση προς τη νέα γενιά)».

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη η μέριμνα θα είναι για όλους τους αριθμούς και για τα καρτοκινητά.

Ο υπουργός σημείωσε ότι πρόκειται ουσιαστικά για επέκταση της φιλοσοφίας που ξεκίνησε με το Freedom Pass, δίνοντας μάλιστα και σχετικά στοιχεία: Ως προς το Freedom Pass, από το σύνολο των ηλικιών 18-25 ετών (973.575), έχουν εμβολιαστεί 506.968 (52% επί του συνόλου), και 370.146 νέοι έχουν εκδώσει το Freedom pass. Στις 27/6 οι νέοι 18-25 ετών που είχαν δηλώσει συμμετοχή στον εμβολιασμό ήταν περίπου 130.000 (13,25%).

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood