“Με τις πολιτικές της Κυβέρνησης παράγεται νέος πλούτος και μοιράζεται δίκαια”, υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξη που έδωσε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Newsbomb.gr» και την δημοσιογράφο Αμαλία Κάτζου.

“Η Κυβέρνησή μας παρήγαγε πλούτο και θα εξακολουθεί να μεγαλώνει τον πλούτο, προσθέτοντας δουλειές, εισοδήματα, αυξάνοντας το ΑΕΠ, αλλά, όπως έχουμε αποδείξει μέχρι τώρα, αυτός ο πλούτος θα μοιράζεται δίκαια σε όλους, χωρίς να αφήσουμε κανέναν να μένει πίσω”, πρόσθεσε, και συμπλήρωσε:

“Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει πολύ ουσιαστικές παρεμβάσεις μείωσης και ελάφρυνσης. Βάρη που φορτώθηκαν στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών της παραγωγικής Ελλάδας το προηγούμενο διάστημα, με έναν τρόπο ελαφραίνουν ή φεύγουν και τελείως από το πεδίο των υποχρεώσεων. Και στην κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσουμε. Όσο δημοσιονομικό χώρο δημιουργούμε, θα τον αξιοποιούμε προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και της χώρας. Αυτός ο δημοσιονομικός χώρος μας έδωσε τη δυνατότητα να κάνουμε αυτή την πολιτική σε ό,τι αφορά την αμυντική ενίσχυση και θωράκιση της χώρας. Αυτός ο δημοσιονομικός χώρος, μέσα από αυτή την αναπτυξιακή και μεταρρυθμιστική πολιτική, μας έδωσε τη δυνατότητα να μειώσουμε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και να αυξήσουμε με αυτόν τον τρόπο έμμεσα το εισόδημα των πολιτών. Αυτός ο δημοσιονομικός χώρος επιτρέπει να πληρώνουμε όλοι μικρότερο ΕΝΦΙΑ, να μπορούμε να μεταβιβάζουμε στα παιδιά μας την περιουσία ή τα χρήματα που έχουμε μαζέψει, χωρίς να πληρώνουμε ούτε ένα ευρώ. Και αυτό αφορά όλους. Αυτή η πολιτική μας οδήγησε στο να μπορούμε στην Εκπαίδευση να υποστηρίξουμε με καινούργιες δομές μια σύγχρονη εκπαιδευτική πολιτική”.

Καταλήγοντας, δε, επεσήμανε: Οι εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία αναθεωρούνται συνεχώς προς τα πάνω. Κάποιοι προεξοφλούσαν «ύφεση Μητσοτάκη», ούτε καν «ύφεση της πανδημίας». Τα δεδομένα δείχνουν ότι μήνα με τον μήνα, έκθεση με την έκθεση, οι εκτιμήσεις για το τελικό μέγεθος της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας αναθεωρούνται προς τα πάνω”.