Την τελική φάση της διακλαδικής άσκησης “Παρμενίων 2021”, παρακολούθησε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Δημήτρης Χαρίτου, στο πεδίο ασκήσεων και βολών «Ψηλού Στάλου» στα Λάβαρα Διδυμοτείχου.

Στη δήλωσή του ανέφερε: «Συγχαρητήρια στους άνδρες, στις γυναίκες, στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, για την επιτυχημένη διακλαδική άσκηση «Παρμενίων 2021». Επιχειρησιακή ετοιμότητα αποδεικνύεται αναμφίβολα ότι διαθέτουμε, μακάρι να αποκτήσουμε και συγκροτημένη  πολιτική εθνικής άμυνας».

Το κύριο σενάριο της τελικής φάσης προέβλεπε την αντιμετώπιση ασύμμετρης απειλής εχθρικών ειδικών δυνάμεων που εξουδετερώθηκαν με αντεπίθεση ελληνικών ειδικών δυνάμεων και της Αεροπορίας Στρατού. Εντυπωσιακά ήταν και τα άλλα σενάρια της άσκησης, με βολές από πυροβολικό, τεθωρακισμένα, αντιαρματικά, μαχητικά αεροσκάφη και επιθετικά ελικόπτερα.

Οι βουλευτές-μέλη της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, με τον υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Την ικανοποίηση τους για την άψογη εκτέλεση της άσκησης και για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων, εξέφρασαν, τόσο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, όσο και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Για “εξαιρετική επίδειξη της ισχύος πυρός, του συνδυασμού επίγειων και πτητικών μέσων και των συνολικών ικανοτήτων και δυνατοτήτων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, έκανε λόγο ο Ν. Παναγιωτόπουλος, και τόνισε: Καταδεικνύεται το αποτρεπτικό αποτύπωμα των Ενόπλων Δυνάμεων. Θέλω να συγχαρώ όλους τους συντελεστές για την επιτυχή έκβαση της άσκησης. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι παρούσες ολοένα και πιο ισχυρές για να διασφαλίζουν έναντι κάθε απειλής την εδαφική ανεξαρτησία και να προασπίζονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα”.