Η ΧΕΝ Κομοτηνής στο πλαίσιο της διετούς καμπάνιας της ΧΕΝ Ελλάδος με τίτλο «Άν_να» και θέμα την ανάδειξη όλων των μορφών βίας που υφίστανται οι γυναίκες κάθε ηλικίας στον ιδιωτικό και δημόσιο χώρο, πραγματοποίησε διαγωνισμό διηγήματος με θέμα τη βία κατά των γυναικών που συμπεριλαμβάνει την ψυχολογική, συναισθηματική, λεκτική, σωματική, σεξουαλική, οικονομική και άλλες μορφές βίας που προκύπτουν μέσα από πρακτικές που εδράζονται στα έμφυλα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις. Αποτέλεσμα αυτής της δράσης ήταν η έκδοση των 20 καλύτερων διηγημάτων σε μία ανθολογία με τον τίτλο «Είδα τον φόβο» με στόχο μέσω του βιβλίου την ευαισθητοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων πάνω σε αυτό το πρόβλημα.

Η ΧΕΝ Κομοτηνής και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται με την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Κομοτηνή Εν Δράση» διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα τη βία κατά των γυναικών, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Είδα τον φόβο».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 6 μ.μ.

Ομιλήτριες:
– Λιζέτα Λιούρτα, Ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Κομοτηνής.
– Βάνα Παπαστεργίου, Νομικός του Συμβουλευτικού Κέντρου Κομοτηνής.
– Βάντα Παπαϊωάννου-Βουτσά, Φιλόλογος–Συγγραφέας.
– Ρένα Σαμαρά-Μάινα, Φιλόλογος–Υπεύθυνη της Λέσχης Φιλαναγνωσίας
Κομοτηνής.
– Φωτεινή Ναούμ, Συγγραφέας–Συντονίστρια ομάδων Δημιουργικής Γραφής.