“Ναι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών”, αλλά “όχι στις αναστολές εργασίας”, είναι η θέση της δημοτικής παράταξης Κομοτηνής “ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή”, όπως εκφράζεται δια της επικεφαλής της, Ελένης Λαφτσή. 

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή της η κ. Λαφτσή, τονίζει:

“Η Κυβέρνηση σε περίοδο έξαρσης της πανδημίας, αφού φρόντισε να αφήσει ανοχύρωτο το ΕΣΥ από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προχώρησε σε αναστολές εργασίας των υγειονομικών με στερήσεις μισθών, μέτρο ακραίο και σκληρό που οδηγεί σε οικονομική ανέχεια συμπολίτες μας.

Εκ του αποτελέσματος, αποψιλώνει ακόμη περισσότερο το ΕΣΥ από έμπειρο και πολύτιμο προσωπικό που προσέφερε τα μέγιστα στη μάχη της πανδημίας.

Λέμε ΝΑΙ στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, καθώς το εμβόλιο είναι το πιο σημαντικό όπλο που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή απέναντι στην πανδημία.

Αυτό προτείνει η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, αυτό προτείνουν και οι αρμόδιοι διεθνείς θεσμοί και οι λειτουργοί όλων των Κρατικών Συστημάτων Υγείας.

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στις αναστολές εργασίας και τις στερήσεις μισθών σε συνδημότες μας, που αποτελούν πρακτικές αυταρχισμού και κοινωνικού διχασμού, και οι οποίες θα φέρουν αντίθετα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Θεωρούμε ότι θα πρέπει η Πολιτεία να εξαντλήσει τα περιθώρια πειθούς, μέσα από την πλήρη, ενδελεχή, και επιστημονική ενημέρωσή τους. Πρέπει και μπορεί να βρει τρόπους εναλλακτικής διατήρησης της απασχόλησης των υγειονομικών.

Η επιμονή της κυβέρνησης στην επιλογή των αναστολών, θα δημιουργήσει σύντομα μια διχαστική κοινωνική σύγκρουση.

Όλοι έχουμε δικαίωμα στην υγεία και στην εργασία!”.