“Το σενάριο σχηματισμού προοδευτικής κυβέρνησης είναι πλέον το ισχυρό σενάριο, όταν ο κ. Μητσοτάκης έχει παραδεχθεί ότι είναι απομονωμένος και ότι δεν θα μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση μετά την κάλπη της απλής αναλογικής”, εκτίμησε ο τομεάρχης υποδομών & μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”.

“Διεκδικούμε ισότιμες και λειτουργικές σχέσεις με τις προοδευτικές δυνάμεις, επιδιώκουμε να πείσουμε για τις θέσεις μας τους πάντες, δεν κινούμαστε με βάση μνησικακίες όταν η χώρα χρειάζεται προοδευτική διακυβέρνηση“, συμπλήρωσε, και πρόσθεσε: “Εκτός από πολιτική συμμαχιών, υποχρέωσή μας είναι και η διεύρυνση και η οργανωτική πύκνωση, και στην αυτοδιοίκηση, και στη νεολαία, και στα συνδικάτα. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ισχυρή παράταξη στην κοινωνία“.

Πάντως ο κ. Παππάς υπογράμμισε ακόμη ότι “θα ήταν λάθος να υποθέσει κανείς ότι εν μέσω φθοράς της ΝΔ θα επωφεληθεί αυτόματα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Αυτό θα συνέβαινε σε έναν συναινετικό δικομματισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επιχειρεί να κάνει τομές, δεν κινείται σε μνημονιακά απόνερα”.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στη ΔΕΗ, σημείωσε εμφατικά: “Αναμφισβήτητα υπάρχει ζημία σε σχέση με το δημόσιο συμφέρον. Η ίδια η ΔΕΗ παραδέχεται προκαταρκτικές συζητήσεις. Πρέπει να διερευνηθεί αν χειραγωγήθηκε η μετοχή της Επιχείρησης”.