“Φεστιβάλ του…αέρα”, είχε χαρακτηρίσει το αποκαλούμενο από τον δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, “Φεστιβάλ Ειρήνης”, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, “Όραμα Αναγέννησης” του Κυριάκου Αμούτζα. Από την πλευρά του ο δήμαρχος είχε δηλώσει οτι “απαξιεί να απαντήσει σε όσους βρίσκονται εκτός πραγματικότητας και εποχής”.

Σήμερα, παραμονές της διοργάνωσης, η παράταξη “Όραμα Αναγέννησης” επανέρχεται και εξαπολύει δριμύτατη επίθεση με σοβαρές κατηγορίες κατά του δημάρχου:

“Δύο ημέρες πριν το φεστιβάλ, κι ακόμη δεν έχει συνεδριάσει κανένα συλλογικό όργανο, ούτε του Δήμου, ούτε της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης, ούτε για να εγκρίνει πρόγραμμα, ούτε για να προϋπολογίσει δαπάνες, ούτε για να εγκρίνει δαπάνες για καλλιτεχνικό ή τεχνικό κόστος.

Ούτε καν για να πληροφορήσει ποια υγειονομικά μέτρα ελήφθησαν ή έστω πόσα εισιτήρια εκδόθηκαν, για να μην καταντήσει το φεστιβάλ…κορωνοπάρτι.

Ακόμη χειρότερα, δεν συνεδρίασε καμία συλλογικότητα, ούτε για να αποδεχτεί τις…χορηγίες που ο ίδιος ο δήμαρχος της μειοψηφίας ανακοίνωσε, ευχαριστώντας προσωπικά (!) τις επιχειρήσεις που…αγκάλιασαν το φεστιβάλ.

Αυτός είναι ο δήμαρχος της μειοψηφίας: ο δήμαρχος των σκοτεινών αναθέσεων και της αδιαφάνειας. Που κινείται μόνο στο σκοτάδι γιατί έτσι έχει μάθει. Να περνούν όλα από το…μαγαζί του Οντέρ και προφανώς από την τσέπη του. Άλλως δεν δικαιολογείται η σιωπή αλλά και η…γαργάρα στην πρόσφατη ανακοίνωσή μας. Κι ας το ονομάζει ο ίδιος βαρύγδουπα «φεστιβάλ Ειρήνης» καθώς πάντα του άρεσαν τα μεγαλύτερα από το μπόι του…τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα! 

Για το πάρτι του Μουμίν πρόκειται… Και για την πάρτη του…”.