Περισσότεροι φοιτητές δικαιούχοι στεγαστικού επιδόματος κατ’ εξαίρεση στο ΔΠΘ

Στο μεταξύ, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης προχωρά και στον εκσυγχρονισμό και στην ανάπτυξη των υποδομών και των υπηρεσιών φοιτητικής μέριμνας που αφορούν τη στέγαση και τη σίτιση των φοιτητών του.
ΔΠΘ 4

Ένα σημαντικό μέτρο στήριξης των νέων φοιτητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, αποτελεί η νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας (ν. 4.823, άρθρο 195), σύμφωνα με την οποία, κατ’ εξαίρεση, στους προπτυχιακούς φοιτητές που εισάγονται και εγγράφονται κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το ετήσιο στεγαστικό επίδομα χορηγείται εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους δεν υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως για τους φοιτητές των υπόλοιπων πανεπιστημίων, το όριο του οικογενειακού εισοδήματος είναι 30.000 ευρώ.

Εν όψει της εξέλιξης, η διοίκηση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης απευθύνει “ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως και στον Υφυπουργό κ. Άγγελο Συρίγο που έκαναν πράξη τις εξαγγελίες και προχώρησαν άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση για την ενίσχυση των ακριτικών περιφερειακών πανεπιστημίων”.

Στο μεταξύ, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης προχωρά και στον εκσυγχρονισμό και στην ανάπτυξη των υποδομών και των υπηρεσιών φοιτητικής μέριμνας που αφορούν τη στέγαση και τη σίτιση των φοιτητών του.

Συγκεκριμένα:

  • Αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται η Φοιτητική Εστία Μεταπτυχιακών Φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής στην περιοχή ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ Ξάνθης, μέσω του έργου «Συντήρηση κτιρίου της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ του ΔΠΘ στην Ξάνθη» με χρηματοδότηση από το ΕΠΑ (ΠΔΕ), προϋπολογισμού 705.000 €. Το κτίριο, εμβαδού περίπου 1.600 m2 (ισόγειο, δύο όροφοι και υπόγειο), διαθέτει δώδεκα διαμερίσματα των 70 m2 περίπου το καθένα, με δυνατότητα φιλοξενίας 36 μεταπτυχιακών φοιτητών. Το έργο έχει ολοκληρωθεί κατά 50% περίπου.
  • Προκηρύχθηκε το έργο «Συντήρηση-ανακαίνιση φοιτητικών εστιών στην Πανεπιστημιούπολη της Ξάνθης» με χρηματοδότηση από το ΕΠΑ (ΠΔΕ) με συνολικό προϋπολογισμό 8.631.045 €, το οποίο αφορά στη συντήρηση και ανακαίνιση των οκτώ τριώροφων κτηρίων των φοιτητικών Εστιών στην Πανεπιστημιούπολη Ξάνθης, συνολικού εμβαδού 14.740 m2 περίπου. Το έργο περιλαμβάνει οικοδομικές εργασίες (επιδιορθώσεις τοιχοποιίας, τοποθέτηση ενεργειακών κουφωμάτων, προσθήκη κελύφους θερμομόνωσης, αντικατάσταση πλακιδίων, κ.λπ.), ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες (αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης, θέρμανσης και αποχέτευσης, ανακατασκευή και ανακαίνιση των WC και των κουζινών, ανακαίνιση του δικτύου ισχυρών ρευμάτων, του συνόλου των φωτιστικών σωμάτων και των μέσων πυροπροστασίας, κ.λπ.), καθώς και εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο (αντικατάσταση πλακιδίων, υπαίθριων κιβωτίων φωτισμού, συντήρηση χώρων πράσινου, κ.λπ.).
  • Ολοκληρώθηκε η Α’ φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας και πέρασε στη Β’ φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου, το έργο «Υλοποίηση φοιτητικών εστιών, εκπαιδευτικών, ερευνητικών και λοιπών υποδομών του ΔΠΘ με συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)» με προϋπολογισμό 133,05 εκατ. ευρώ το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

Στην Κομοτηνή: Εστιατόριο δυναμικού 2.500 ατόμων και φοιτητική Εστία 350 κλινών.

Στην Αλεξανδρούπολη: Εστιατόριο δυναμικού 1.500 ατόμων και φοιτητική Εστία 350 κλινών.

  • Ολοκληρώθηκε και είναι ήδη σε λειτουργία το έργο «Ασύρματη Δικτύωση Φοιτητικών Εστιών (Ξάνθη-Κομοτηνή) και Διασύνδεσή τους με το Ακαδημαϊκό Δίκτυο ΕΔΥΤΕ (ΕΔΕΤ)». Με το έργο αυτό αναβαθμίστηκε η ενσύρματη πρόσβαση των δωματίων των φοιτητικών εστιών στις Πανεπιστημιουπόλεις Ξάνθης και Κομοτηνής, ενώ έγινε και εγκατάσταση ασύρματης πρόσβασης στα κτίρια με συνολικά 324 μονάδες WiFi Access Points. Παράλληλα αναβαθμίστηκε και η ταχύτητα διασύνδεσης στο διαδίκτυο από 1 Gigabit στα 10 Gigabit.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood