Πανεπιστημιακό τμήμα στη Σαμοθράκη ζητά ο Κυριάκος Βελόπουλος

Την ίδρυση στη Σαμοθράκη είτε πανεπιστημιακού τμήματος του ΔΠΘ με προτεινόμενα γνωστικά αντικείμενα αυτά της Ιστορίας και Αρχαιολογίας ή των Τουριστικών Επιχειρήσεων, είτε Δημόσιο ΙΕΚ Μελισσοκομίας, ζητά από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.
Κυριάκος-Βελόπουλος-1

Την ίδρυση στη Σαμοθράκη είτε πανεπιστημιακού τμήματος του ΔΠΘ με προτεινόμενα γνωστικά αντικείμενα αυτά της Ιστορίας και Αρχαιολογίας ή των Τουριστικών Επιχειρήσεων, είτε Δημόσιο ΙΕΚ Μελισσοκομίας, ζητά από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Συγκεκριμένα, σε σχετική κοινοβουλευτική ερώτησή του προς την αρμόδια Υπουργό, Νίκη Κεραμέως, αναφέρει:

“Κυρία Υπουργέ.

Η Σαμοθράκη είναι ένα νησί με ξεχωριστή ιδιαιτερότητα, η οποία οφείλεται στην άγρια παρθένα φύση της με τα απότομα βουνά, με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα, με τα δάση και με πλατάνια (τα οποία προσεγγίζουν τις παραλίες της), με πεύκα, με καστανιές, με κέδρους και με άλλα δέντρα, με τις πηγές, με τους καταρράκτες, με τις μικρές λίμνες κατά μήκος των ρεμάτων στις πλαγιές του βουνού – οι ντόπιοι τις ονομάζουν «βάθρες» – και με τις παραλίες.

Εξίσου σημαντικό είναι και το αρχαιολογικό της ενδιαφέρον, με την ύπαρξη ξεχωριστών μνημείων της αρχαιότητας, όπως το Ιερό των Μεγάλων Θεών στο οποίο τελούνταν τα περιβόητα Καβείρια Μυστήρια, οι Πύργοι της Σαμοθράκης (Γκατιλούζι), το Στασίδι του Αποστόλου Παύλου, κ.ά.

Σημειωτέον, ότι, τις τελευταίες δεκαετίες, στη Σαμοθράκη έχει ραγδαία αναπτυχθεί ο τουρισμός, απασχολώντας περίπου τα 2/3 του οικονομικά ενεργού πληθυσμού της. Το τουριστικό της ρεύμα αριθμεί 35.000-40.000 τουρίστες ετησίως και υπάρχουν προοπτικές δυνητικής ανάπτυξης του αγρο-οικοτουριστικού προϊόντος, στο οποίο περιλαμβάνονται δραστηριότητες με βάση τη φύση (λουτρά, πεζοπορία, ποδηλασία, καταδύσεις, πεζοπορία, canyoning).

Επιπρόσθετα, ένα πολύτιμο προϊόν για την υγεία, παράγεται στη Σαμοθράκη: Η κόκκινη πρόπολη, που είναι απ’ τις κορυφαίες στον κόσμο, με τεράστια αντιοξειδωτική δράση και τις πολυφαινόλες της που είναι οι υψηλότερες σε θρεπτική αξία στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα να κατατάσσεται στις πολυτιμότερες στον κόσμο. Η Σαμοθράκη, παρά την περιορισμένη της έκταση που δεν ξεπερνά το 1/1.000 της ελληνικής επικράτειας, φιλοξενεί περισσότερα από 1.400 φυτικά είδη (σχεδόν το 25% των ειδών που υπάρχουν σε όλη τη χώρα). Πολλά από τα φυτά είναι μελισσοκομικά και αρκετά παράγουν πρόπολη σε σχετικά μεγάλες ποσότητες.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτάται η κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να προβείτε στις δέουσες ενέργειες προκειμένου το νησί της Σαμοθράκης να αποκτήσει:

  • είτε Πανεπιστημιακή Σχολή ενταγμένη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με προτεινόμενα τμήματα αυτά της Ιστορίας και Αρχαιολογίας ή των Τουριστικών Επιχειρήσεων,
  • είτε Δημόσιο ΙΕΚ Μελισσοκομίας;”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood