Εισήγηση “Σπάρτακου” για έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης των υπό αναστολή υγειονομικών του νοσοκομείου Κομοτηνής

Το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής μετά από εισήγηση της παράταξης "Σπάρτακος" θα εκδώσει ψήφισμα με το οποίο θα εκφράζει τη συμπαράστασή του στους σαράντα πέντε περίπου υπό αναστολή εργαζομένων του νοσοκομείου Κομοτηνής.
Screenshot_2030

Το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής μετά από εισήγηση της παράταξης “Σπάρτακος” θα εκδώσει ψήφισμα με το οποίο θα εκφράζει τη συμπαράστασή του στους σαράντα πέντε περίπου υπό αναστολή εργαζομένων του νοσοκομείου Κομοτηνής.

Η σχετική τοποθέτηση του επικεφαλής του “Σπάρτακου”, Κώστα Καραΐσκου:

“Κυρία πρόεδρε, κύριε δήμαρχε, κύριοι συνάδελφοι.

Συζητάμε σήμερα την προσωρινή απόλυση δεκάδων υγειονομικών από το Νοσοκομείο Κομοτηνής – αλλά κι εργαζόμενων από τον ιδιωτικό τομέα – μετά από πρωτοβουλία της παράταξής μας. Και πραγματικά μας εκπλήσσει η παγωμάρα με την οποία αντιμετωπίζουν το ζήτημα πολλοί, λες και αφορά το σενάριο κάποιας ταινίας κι όχι την ίδια τη ζωή μας. Τη ζωή μας που δεν θα έχει στο εξής και πολλές ομοιότητες με όσα ζήσαμε μέχρι πριν ενάμιση χρόνο.

Αν από την αρχή της λεγόμενης πανδημίας, όσα μας ανακοινώνονταν είχαν μια γεύση απάτης, σήμερα έχουμε φτάσει στη φάση του εγκλήματος. Πέρυσι είχαμε τα είπα–ξείπα, την τρομολαγνεία, τα ψεμματάκια, όλα αυτά που λέγαμε – όντες καλοπροαίρετοι – ότι ίσως και να είναι δικαιολογημένα λόγω άγνοιας και αυτών των ειδικών ή λόγω κάποιας εύλογης σκοπιμότητας των κυβερνώντων (να μας προστατέψουν, λ.χ.). Σήμερα όμως όλα αυτά έχουν αποδειχθεί στοιχεία απαραίτητα της μεθόδευσης για να οδηγηθεί υποχρεωτικά σε εμβολιασμό κατά του covid όλη η κοινωνία, αρχής γενομένης με τους υγειονομικούς.

Σημειώνω ότι τα σκευάσματα που ονομάσανε «εμβόλια» δεν έχουν σχέση με όσα γνωρίζαμε παλαιόθεν, αλλά πρόκειται για γενετική παρέμβαση, την ευθύνη της οποίας αρνούνται όλοι να την αναλάβουν. Πειραματικό λοιπόν το λεγόμενο εμβόλιο, με αμφίβολο αποτέλεσμα, τόσο από πλευράς ασφάλειας όσο και αποτελεσματικότητας (βλ. στοιχεία από ΗΠΑ, Αγγλία, Ισραήλ). Απορεί κανείς για ποιόν λόγο εκβιάζονται με τέτοια ξεδιάντροπη ωμότητα οι άνθρωποι που έχουν λογικές επιφυλάξεις. Δεν υπάρχουν αρχές της ιατρικής δεοντολογίας; Δεν υπάρχουν άπειρα νομικά κείμενα, από τον κώδικα της Νυρεμβέργης και μετά, που απαγορεύουν κάθε άμεση ή και έμμεση υποχρεωτικότητα για ιατρικές πράξεις; Δεν ισχύει πλέον το Σύνταγμα, το Ενωσιακό Δίκαιο, οι Διεθνείς Συνθήκες, ο Υπαλληλικός Κώδικας; Κανονικά θα έπρεπε, από τη στιγμή που πιστοποιήθηκε ότι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι νοσούν και μεταδίδουν (το είδαμε και σε μονάδες Υγείας με συρροές κρουσμάτων από εμβολιασμένους εργαζόμενους), να λήξουν όλες οι διακρίσεις σε βάρος των δεύτερων, διακρίσεις ούτως ή άλλως παράλογες και παράνομες. Ειδικά η αναστολή χωρίς μισθό και ασφάλιση είναι ξεκάθαρος σαδισμός, κόντρα σε κάθε έννοια αναλογικότητας, σπρώχνοντας τους ανθρώπους στην πενία και στην μετανάστευση. Και πραγματικά λυπούμαστε που μαθαίνουμε ότι και άνθρωποι του Δήμου πιέζουν εργαζομένους του να εμβολιαστούν. Ακόμα και το γεγονός ότι δεν βγάλατε κ. δήμαρχε σε αναστολή κανέναν υπάλληλο κοινωνικής δομής, δεν λέει κάτι, αφού όσοι/όσες είχαν επιφυλάξεις υποχρεώθηκαν τελικά σε υποχώρηση. Έχουμε τα παραδείγματα των δήμων Πάτρας και Αιγάλεω όπου οι δήμαρχοι δεν προχώρησαν σε καμμία αναστολή υπαλλήλων τους, βάζοντας φρένο στις πολιτικές Μέγκελε, αλλά δεν είμαστε ως δήμος στις τιμητικές αυτές εξαιρέσεις.

Θα κλείσω με δυο λόγια για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η εξέλιξη στην λειτουργία του ΕΣΥ, παρ’ ότι από μόνη της η κυβερνητική απόφαση είναι ένα έγκλημα σε βάρος χιλιάδων εργαζομένων, το οποίο μάλιστα υπάρχει σχέδιο και να γενικευτεί. Δεν γίνεται όμως και να μην δει κανείς σε ποια κατάσταση βρίσκεται η δημόσια Υγεία στη χώρα μας. Η διάλυση των Νοσοκομείων, η ανυπαρξία κομβικών ειδικοτήτων (αναισθησιολόγων), η διατεταγμένη παράλυση όλων των δομών με το μονοθεματικό ΕΣΥ (μόνο covid!), οι πολλαπλασιασμένοι «ξαφνικοί» θάνατοι νέων σχετικά, εμβολιασμένων ανθρώπων δεν μας έφταναν. Έτσι λοιπόν διαβάζουμε σε πρόσφατο e-mail του ΥΠΕάρχη προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων Κομοτηνής, Ξάνθης, Δράμας και Σερρών, ότι “προκειμένου να αντιμετωπισθούν έκτακτες και επείγουσες περιπτώσεις κατά τη διάρκεια εφημεριών όταν δεν εφημερεύει Αναισθησιολόγος, παρακαλούμε όπως σε συνεννόηση με τους Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας καθοριστούν 8 ιατροί του Γ.Ν. Δράμας, 7 ιατροί του Γ.Ν. Σερρών, 8 Ιατροί του Γ.Ν. Ξάνθης και 7 ιατροί του Γ.Ν. Κομοτηνής, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν στην επείγουσα διασωλήνωση, ώστε να είναι σε θέση να προβούν σε διασωλήνωση επείγοντος περιστατικού, το οποίο στη συνέχεια αφού σταθεροποιηθεί, θα διακομιστεί για αντιμετώπιση στο κατάλληλο Νοσοκομείο…”.

Αν αυτό το έγγραφο δεν είναι μαύρο χιούμορ, και σκοπεύουν πράγματι να διασωληνώνουν (άρα και να δίνουν αναισθησία;!) στα επείγοντα γιατροί με άσχετες ειδικότητες, καταλαβαίνουμε τι μας περιμένει. Κάπως έτσι βγαίνουν τα ποσοστά θανάτου 100% σε κάποιες ΜΕΘ, όπου εντατικολόγο δεν βλέπεις ούτε σε φωτογραφία, ίσως κάπως έτσι φτάνουμε τις 15.000 νεκρούς που τους χρεώνουν όλους στον κορωνοϊό. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι, που συλλαμβάνουν τέτοιες ιδέες, διαχειρίζονται την υγειονομική κρίση και νομοθετούν «για το καλό μας». Κι όποιος τους αμφισβητεί είναι συνωμοσιολόγος και εχθρός της κοινωνίας, όχι ότι είμαστε όλοι (εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι) θύματα του πολιτικού υπόκοσμου και των πτυχιούχων συνενόχων του…

Καταληκτικά, ως ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στηρίζουμε ολόψυχα τον τίμιο αγώνα των υγειονομικών σε αναστολή και καλούμε το Σώμα να εκδώσει ένα λιγόλογο ψήφισμα εναρμονισμένο με τα στοιχειώδη που επιβάλλει η Ηθική, η Επιστήμη και ο Πολιτισμός μας: άμεση επάνοδος όλων των εργαζομένων στις θέσεις εργασίας τους, έστω με τη χρήση δωρεάν τεστ που ισχύουν σε άλλους κλάδους – καμμία υποχρεωτικότητα για ιατρική πράξη σε οποιονδήποτε πολίτη!”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood