Ο σύλλογος Δρομέων Υγείας “Rodopi Runners” προκηρύσσει και φέτος τη διοργάνωση του Ορεινού Αγώνα “Οχυρού Νυμφαίας”, για δέκατη χρονιά.
Ο αγώνας, ο οποίος θα έχει και επετειακό χαρακτήρα, θα πραγματοποιηθεί στις 14 Νοεμβρίου 2021, ημέρα Κυριακή.
Η διαδρομή των 32 χιλιομέτρων του αγώνα, με θετική υψομετρική διαφορά 1.900 μέτρων, φέρει ένα όνομα μεγάλης ιστορικής και πολιτισμικής σημασίας:

Στο Οχυρό Νυμφαίας, την 6η Απριλίου 1941, γράφτηκε μια από τις λαμπρότερες σελίδες δόξας του Ελληνικού Στρατού. Επίσης, στα ίδια μονοπάτια, για χιλιάδες χρόνια, βάδισαν οι αρχαίοι Θράκες, οι Βυζαντινοί, και μέχρι σήμερα οι αρχέγονοι πληθυσμοί των Πομάκων.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί από το “τουριστικό περίπτερο” στις 9 το πρωί, ενώ και ο τερματισμός θα γίνει στο ίδιο σημείο.

Συνοπτικά, ο αγώνας ακολουθεί τη διαδρομή: Τουριστικό περίπτερο – Εκκλησάκι Αγίου Γεωργίου (Παρχάρια) – Πυραμίδα 24 (Ελληνοβουλγαρικό σύνορο)  – Πυραμίδα 22 (Ελληνοβουλγαρικό σύνορο) – Στρατιωτικό Φυλάκιο “Δραγάτη” – Υψομετρικό 784 μ. «Λιθάρι» – Ποτίστρα πηγή 3ο ΣΤΕΚ – Θέση “Κανόνι” – Υψομετρικό 564 μ.  – Τουριστικό περίπτερο.

“Σεβόμενοι όλοι στον σύλλογο την υγειονομική κατάσταση που επικρατεί, πρωταρχικός μας στόχος είναι να χαρακτηριστεί και αυτός ο αγώνας Covid-free”, σημειώνουν οι διοργανωτές, και για τον λόγο αυτό ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που ισχύουν σήμερα και ορίζεται ανώτατο όριο συμμετεχόντων τα 300 άτομα.

Οι συμμετέχοντες (ενήλικες 18 ετών και άνω), θα πρέπει να προσκομίσουν: είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε βεβαίωση νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση, μέσω της πλατφόρμας gov.gr), είτε  PCR test 72 ωρών, είτε rapid test 48 ωρών.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της επίσημης σελίδας του συλλόγου, www.rodopirunners.gr

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 25 ευρώ, που συμπεριλαμβάνει την τροφοδοσία, το μετάλλιο, τον αριθμό συμμετοχής και της τεχνικής μπλούζας του αγώνα. Οι πληρωμές θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου. Ο τρόπος πληρωμής θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερη ανακοίνωση, ενώ οι αθλούμενοι θα ενημερωθούν και με προσωπικό μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

5e19b798 242398367 820090801971272 5269505891797270935 nΣτο σημείο εκκίνησης θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος όπου θα μπορούν να αλλάξουν οι αθλητές και να αφήσουν με ασφάλεια τα προσωπικά τους είδη.

Θα υπάρχουν τέσσερις ενδιάμεσοι σταθμοί τροφοδοσίας.

Χρονικό όριο του αγώνα ορίζονται οι 7 ώρες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το σημείο εκκίνησης προσεγγίζεται από την Κομοτηνή μέσω του Άλσους Νυμφαίας και δεν έχει καμία σχέση με το χωριό Νυμφαία. Για να φτάσει κανείς στην εκκίνηση, ακολουθεί τον ασφάλτινο δρόμο μέσω του οποίου ανεβαίνει από την Κομοτηνή στο Άλσος Νυμφαίας.

Τις επόμενες ημέρες θα αποσταλεί στη ΓΓΑ το πρωτόκολλο του αγώνα προς έγκριση. Το σύνολο των συμμετεχόντων θα ενημερωθεί πλήρως, με προσωπική και γενική ηλεκτρονική επικοινωνία, για όλες τις πτυχές της διοργάνωσης, τους κανονισμούς και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν.