Έρχεται ο επετειακός, 10ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος “Οχυρού Νυμφαίας” Κομοτηνής

Αγώνας Covid Free, 32 χιλιομέτρων, από τους "Rodopi Runners".
242398367_820090801971272_5269505891797270935_n
Ο σύλλογος Δρομέων Υγείας “Rodopi Runners” προκηρύσσει και φέτος τη διοργάνωση του Ορεινού Αγώνα “Οχυρού Νυμφαίας”, για δέκατη χρονιά.
Ο αγώνας, ο οποίος θα έχει και επετειακό χαρακτήρα, θα πραγματοποιηθεί στις 14 Νοεμβρίου 2021, ημέρα Κυριακή.
Η διαδρομή των 32 χιλιομέτρων του αγώνα, με θετική υψομετρική διαφορά 1.900 μέτρων, φέρει ένα όνομα μεγάλης ιστορικής και πολιτισμικής σημασίας:

Στο Οχυρό Νυμφαίας, την 6η Απριλίου 1941, γράφτηκε μια από τις λαμπρότερες σελίδες δόξας του Ελληνικού Στρατού. Επίσης, στα ίδια μονοπάτια, για χιλιάδες χρόνια, βάδισαν οι αρχαίοι Θράκες, οι Βυζαντινοί, και μέχρι σήμερα οι αρχέγονοι πληθυσμοί των Πομάκων.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί από το “τουριστικό περίπτερο” στις 9 το πρωί, ενώ και ο τερματισμός θα γίνει στο ίδιο σημείο.

Συνοπτικά, ο αγώνας ακολουθεί τη διαδρομή: Τουριστικό περίπτερο – Εκκλησάκι Αγίου Γεωργίου (Παρχάρια) – Πυραμίδα 24 (Ελληνοβουλγαρικό σύνορο)  – Πυραμίδα 22 (Ελληνοβουλγαρικό σύνορο) – Στρατιωτικό Φυλάκιο “Δραγάτη” – Υψομετρικό 784 μ. «Λιθάρι» – Ποτίστρα πηγή 3ο ΣΤΕΚ – Θέση “Κανόνι” – Υψομετρικό 564 μ.  – Τουριστικό περίπτερο.

“Σεβόμενοι όλοι στον σύλλογο την υγειονομική κατάσταση που επικρατεί, πρωταρχικός μας στόχος είναι να χαρακτηριστεί και αυτός ο αγώνας Covid-free”, σημειώνουν οι διοργανωτές, και για τον λόγο αυτό ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που ισχύουν σήμερα και ορίζεται ανώτατο όριο συμμετεχόντων τα 300 άτομα.

Οι συμμετέχοντες (ενήλικες 18 ετών και άνω), θα πρέπει να προσκομίσουν: είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε βεβαίωση νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση, μέσω της πλατφόρμας gov.gr), είτε  PCR test 72 ωρών, είτε rapid test 48 ωρών.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της επίσημης σελίδας του συλλόγου, www.rodopirunners.gr

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 25 ευρώ, που συμπεριλαμβάνει την τροφοδοσία, το μετάλλιο, τον αριθμό συμμετοχής και της τεχνικής μπλούζας του αγώνα. Οι πληρωμές θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου. Ο τρόπος πληρωμής θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερη ανακοίνωση, ενώ οι αθλούμενοι θα ενημερωθούν και με προσωπικό μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Έρχεται ο επετειακός, 10ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος "Οχυρού Νυμφαίας" ΚομοτηνήςΣτο σημείο εκκίνησης θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος όπου θα μπορούν να αλλάξουν οι αθλητές και να αφήσουν με ασφάλεια τα προσωπικά τους είδη.

Θα υπάρχουν τέσσερις ενδιάμεσοι σταθμοί τροφοδοσίας.

Χρονικό όριο του αγώνα ορίζονται οι 7 ώρες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το σημείο εκκίνησης προσεγγίζεται από την Κομοτηνή μέσω του Άλσους Νυμφαίας και δεν έχει καμία σχέση με το χωριό Νυμφαία. Για να φτάσει κανείς στην εκκίνηση, ακολουθεί τον ασφάλτινο δρόμο μέσω του οποίου ανεβαίνει από την Κομοτηνή στο Άλσος Νυμφαίας.

Τις επόμενες ημέρες θα αποσταλεί στη ΓΓΑ το πρωτόκολλο του αγώνα προς έγκριση. Το σύνολο των συμμετεχόντων θα ενημερωθεί πλήρως, με προσωπική και γενική ηλεκτρονική επικοινωνία, για όλες τις πτυχές της διοργάνωσης, τους κανονισμούς και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood