Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει: Αναστολή ειδικού φόρου κατανάλωσης-Αύξηση κατώτατου μισθού-Ρύθμιση χρεών

Τζανακόπουλος: "Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018 αύξησε τον κατώτατο μισθό κατά 11% – κάτι που είχε να γίνει 10 χρόνια στην Ελλάδα – και μάλιστα για τους νέους κατά 27% καθώς κατήργησε τον απαράδεκτο υποκατώτατο" / "Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 είχε προχωρήσει σε μεγάλη ρύθμιση των χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία, με πολύ μεγάλο κούρεμα, όχι μόνο προσαυξήσεων αλλά και κεφαλαίου.
Δημήτρης-Τζανακόπουλος-696x378

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταθέτει σήμερα ένα άμεσα εφαρμόσιμο κυβερνητικό πρόγραμμα για μια διαφορετική προοδευτική πορεία της χώρας», τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον Real FM 97.8.

«Ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε χθες ένα συνολικό εναλλακτικό σχέδιο, το οποίο ξεκινά από μια εντελώς διαφορετική αντίληψη για την οικονομία, την κοινωνία, την εργασία, και καταλήγει σε μια εναλλακτική πρόταση για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού κράτους που θα βρίσκεται κοντά στον πολίτη», υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σημειώνοντας, δε, ότι «το σχέδιο αυτό είναι απόλυτα κοστολογημένο», ανέφερε ότι «βρίσκεται στην περιοχή των 5 δισ., κάτι λιγότερο από 3% του ΑΕΠ».

Αναστολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης

Πιο συγκεκριμένα, σημείωσε ότι «το σχέδιό μας έρχεται να αντιμετωπίσει το τεράστιο κύμα ακρίβειας, για το οποίο η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο. Προτείνουμε στοχευμένες παρεμβάσεις, όπως είναι η αναστολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης – μέτρο το οποίο πήρε και η Ισπανία για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια».

Αύξηση Κατώτατου Μισθού στα 800 €

«Πολύ κρίσιμο μέτρο είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ», δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει ήδη δείγμα γραφής, όταν το 2018, επί κυβερνητικής του θητείας, αύξησε τον κατώτατο μισθό κατά 11% – κάτι που είχε να γίνει 10 χρόνια στην Ελλάδα – και μάλιστα για τους νέους κατά 27% καθώς κατήργησε τον απαράδεκτο υποκατώτατο», υπενθύμισε.

«Σήμερα υπάρχει ανάγκη για αύξηση του κατώτατου μισθού και είναι ένα μέτρο που παίρνουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες», πρόσθεσε, φέρνοντας ως παράδειγμα την Ισπανία και την εξαγγελία Σολτς στη Γερμανία.

Τόνισε ακόμη, ότι «όπως είδαμε να συμβαίνει και το 2018, αυτή η παρέμβαση όχι μόνο δεν θα πλήξει, αλλά θα ενισχύσει την ανάπτυξη, θα τονώσει την κατανάλωση, θα στηρίξει τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, και τελικά θα δημιουργήσει ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας».

Ρύθμιση Ιδιωτικού Χρέους

Όσον αφορά τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε:

«Και σε αυτό το ζήτημα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει δείγμα γραφής, όταν το 2019 είχε προχωρήσει σε μεγάλη ρύθμιση των χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία, με πολύ μεγάλο κούρεμα, όχι μόνο προσαυξήσεων αλλά και κεφαλαίου, πράγμα το οποίο έδωσε σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες τη δυνατότητα να ξαναβρούν τα πατήματά τους, να πάρουν σύνταξη, να επανέλθουν σε μια κανονικότητα στη σχέση τους με τα ασφαλιστικά ταμεία».

«Χρειάζεται μια σαφώς διαφορετική πολιτική και οικονομική πορεία στη χώρα», υπογράμμισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, λέγοντας ότι «στην πραγματικότητα ο κ. Μητσοτάκης κυβερνά για το 5% της ελληνικής κοινωνίας».

Ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με άλλες πολιτικές δυνάμεις

Ερωτηθείς, τέλος, για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με άλλες πολιτικές δυνάμεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «θα απευθυνθούμε σε όλα τα κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικά. Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι – και θα είναι – πρώτο κόμμα στις εκλογές με απλή αναλογική, θα διαμορφωθούν και εκείνες οι πολιτικές προϋποθέσεις ώστε να υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση. Όλοι θα κληθούν να αναλάβουν την πολιτική τους ευθύνη».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood