Συνεχίζονται στην Κομοτηνή τα δωρεάν Covid Rapid Tests στον γενικό πληθυσμό με πρωτοβουλία του Δήμου Κομοτηνής, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου COVID-19.
Χθες Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου διενεργήθηκαν 59 έλεγχοι και διαγνώστηκε ένα θετικό δείγμα που αφορά σε έφηβο 17 ετών.
Σήμερα Πέμπτη 16 και αύριο Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου θα γίνονται έλεγχοι μόνο στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας (Υψηλάντου & Συμεωνίδη), κατά τις ώρες 10:00-15:00.
Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου τα τεστ θα γίνονται στο ίδιο σημείο κατά τις ώρες 09:00-14:00.
Τη διαδικασία στηρίζει το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
- Όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να υποβληθούν σε rapid test προσέρχονται τηρώντας τις αποστάσεις και γνωρίζοντας τον ΑΜΚΑ τους.
- Όσοι έχουν εμβολιαστεί επισκέπτονται το gov.gr και μεταβαίνουν στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19», ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες. Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.
- Για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, δεν δύναται πλέον η δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας, με απόφαση του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ η ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από το gov.gr είναι διαθέσιμη μόνον εφόσον ο έλεγχος έχει πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.