Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών που εξαπάτησαν δύο ημεδαπές και έναν ημεδαπό σε Κομοτηνή, Ξάνθη και Καβάλα, αποσπώντας ποσά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Συγκεκριμένα:

  • Την 8-9-2021, άγνωστοι εξαπάτησαν ημεδαπή στη Ξάνθη. Οι δράστες εντόπισαν αγγελία σε ιστοσελίδα την οποία είχε αναρτήσει η παθούσα σχετικά με πώληση οχήματος, και επικοινώνησαν με συγγενικό της πρόσωπο για λογαριασμό της. Κατά την επικοινωνία τους οι δράστες χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα και προφάσεις, κατάφεραν να αποσπάσουν προσωπικά τραπεζικά δεδομένα της παθούσας και αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο πρόσβαση στον τραπεζικό της λογαριασμό, αφαίρεσαν το ποσό των 280 ευρώ.
  • Την 8-9-2021, άγνωστος εξαπάτησε ημεδαπή στον Νομό Καβάλας. Η παθούσα εντόπισε αγγελία σε ιστοσελίδα την οποία είχε αναρτήσει ο δράστης σχετικά με πώληση κουταβιών και επικοινώνησε μαζί του. Κατά την επικοινωνία τους ο δράστης κατάφερε με διάφορα προσχήματα να εξαπατήσει την παθούσα, πείθοντάς την να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 401 ευρώ χωρίς να πραγματοποιηθεί η παραπάνω αγοροπωλησία.
  • Την 14-9-2021, άγνωστος εξαπάτησε ημεδαπό στην Κομοτηνή. Ο δράστης εντόπισε αγγελία σε ιστοσελίδα την οποία είχε αναρτήσει ο παθών σχετικά με αγροτικό μηχάνημα και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του. Κατά την επικοινωνία τους ο δράστης χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα και προφάσεις, κατάφερε να αποσπάσει προσωπικά τραπεζικά δεδομένα του παθόντα και αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό, αφαίρεσε το ποσό των 2.290 ευρώ.