Έρχεται πρόγραμμα 420 εκ. € για νέους αγρότες-γεωργούς

Το προανήγγειλε ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Γιώργος Στύλιος από το βήμα του πάνελ «Η χρήση νέων τεχνολογιών στη σύγχρονη γεωργία», στο Thessaloniki Helexpo Forum της 85ης ΔΕΘ.
Υφυπουργός Γιώργος Στύλιος_01

Στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης και της αύξησης των διατροφικών αναγκών ως αποτέλεσμα της αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Γιώργος Στύλιος, που ήταν ο κεντρικός ομιλητής του πάνελ «Η χρήση νέων τεχνολογιών στη σύγχρονη γεωργία», στο Thessaloniki Helexpo Forum της 85ης ΔΕΘ.

“Για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, αξιοποιούμε το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και το Ταμείο Ανάκαμψης, και παράλληλα αναπτύσσουμε δραστηριότητες ώστε να «πρασινίσουμε» τον κύκλο παραγωγής”, σημείωσε, και συμπλήρωσε: “Μειώνουμε το αποτύπωμα άνθρακα, μειώνουμε τη χρήση φυτοφαρμάκων, ενισχύουμε τη χρήση ζωοτροφών που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον, εκμεταλλευόμαστε την ψηφιακή τεχνολογία και δημιουργήσουμε υποδομές (αρδευτικά δίκτυα, εγγειοβελτιωτικά έργα, φράγματα) για τη σωστή εκμετάλλευση των πόρων”.

Έρχεται πρόγραμμα 420 εκ. € για νέους αγρότες-γεωργούςΟ υφυπουργός εξήγγειλε πως τον Οκτώβριο ξεκινά η προκήρυξη προγράμματος ενίσχυσης νέων αγροτών-γεωργών ύψους 420 εκατομμυρίων ευρώ που απευθύνεται σε 10.000 περίπου ωφελούμενους, υπογραμμίζοντας πως “με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας επιταχύνεται ο χρόνος της τελικής ένταξης των ωφελούμενων, και από 9-12 μήνες που ήταν παλιά, πρόθεσή μας είναι η ένταξή τους να έχει ολοκληρωθεί σε 6-7 μήνες”. Ο κ. Στύλιος έκανε λόγο επίσης για την αύξηση του ποσού που δίνεται στους νέους αγρότες-γεωργούς, και για προκαταβολή 70% του ποσού αυτού. “Έτσι, οι νέοι αγρότες-γεωργοί, από τα 17.000 έως 25.000 ευρώ που έπαιρναν από τα προηγούμενα προγράμματα, τώρα παίρνουν από 35.000 έως 40.000 ευρώ”, επεσήμανε. Πάντως διευκρίνισε πως “τα χρήματα αυτά υπόκεινται σε όρους και περιορισμούς, διορθώνοντας έτσι λάθη του παρελθόντος, και δεν δίνονται για να σπαταληθούν αλόγιστα”. Άλλωστε, όπως τόνισε, “απώτερος στόχος είναι η βελτίωση της παραγωγικότητας σε ποσοστό άνω του 30%”.

Έρχεται πρόγραμμα 420 εκ. € για νέους αγρότες-γεωργούς

Επιπρόσθετα ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην οικονομική ενίσχυση εργαστηρίων και ερευνητικών κέντρων της χώρας με 80 εκατομμύρια ευρώ μέσω του προγράμματος για την καινοτομία, και γεωπόνων, με επίσης 80 εκατομμύρια ευρώ, για να συνεπικουρήσουν στο έργο των γεωργικών συμβούλων.

“Μέχρι το τέλος του χρόνου θα γίνουν πληρωμές από 750 έως 800 εκατ. ευρώ, σε προγράμματα που είναι ήδη σε εξέλιξη, και προκηρύσσονται προγράμματα μέχρι τέλος του 2021 που φτάνουν τα 900 εκατ. ευρώ”, πρόσθεσε ο κ. Στύλιος, και κατέληξε τονίζοντας:Η νέα φιλοσοφία που εισάγουμε στο Υπουργείο – και έχει μιλήσει για αυτή και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης – είναι τα Ανοικτά Δεδομένα (OpenData). Εργαζόμαστε για να συνδέσουμε τα συστήματά μας ώστε η πληροφορία η οποία έχει συλλεγεί και την έχει πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος, να του επιστρέφεται δωρεάν πίσω, για να μπορεί να την αξιοποιήσει”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood