Συνεχίζονται στην Κομοτηνή τα Covid Rapid Tests στον γενικό πληθυσμό με πρωτοβουλία του Δήμου Κομοτηνής, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου COVID-19.

Χθες Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου διενεργήθηκαν 117 έλεγχοι – 77 εκ των οποίων στον οικισμό Ηφαίστου – και όλα τα δείγματα διαγνώστηκαν αρνητικά.
d8f15553 test 4Σήμερα Τετάρτη 15, αύριο Πέμπτη 16, και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, τα τεστ θα γίνονται σε δύο σημεία:
  • στη Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας (στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Συμεωνίδη) κατά τις ώρες 10:00 – 15:00.
  • στην αυλή της Τσανακλείου Σχολής/Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής, κατά τις ώρες 10:00 – 14:00.
Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου τα τεστ θα γίνονται στη Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας (στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Συμεωνίδη) κατά τις ώρες 09:00 – 14:00.
Τη διαδικασία στηρίζει το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
  • Όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να υποβληθούν σε rapid test προσέρχονται τηρώντας τις αποστάσεις και γνωρίζοντας τον ΑΜΚΑ τους.
  • Όσοι έχουν εμβολιαστεί επισκέπτονται το gov.gr και μεταβαίνουν στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19», ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες. Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.
  • Για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, δεν δίνεται πλέον βεβαίωση, με απόφαση του ΕΟΔΥ.