Από τις “Ιωνικές Ημέρες” θα τιμηθεί ο Πόντος Θρυλορίου Κομοτηνής, μαζί με Λ. Νικολάου, Γ. Κούδα, Β. Χατζηπαναγή

Ο Πρόεδρος και Προπονητής του Πόντου Θρυλορίου, Μιχάλης Κακουλίδης, θα αγωνιστεί στον αγώνα παλαιμάχων ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.
Screenshot_2010

«Ουκ εάλω η Πόλις. Ουκ εάλω η ρίζα, το φώς! Ουκ εάλω η βασιλεύουσα ψυχή των Ελλήνων».

Με αυτούς τους στίχους του Νικηφόρου Βρεττάκου ως σύνθημα, και υπό τον τίτλο «Δεν ξεχνώ – Πάντα τιμώ – Η ψυχή του Δικέφαλου πάντα εδώ», πραγματοποιούνται φέτος οι «Ιωνικές Ημέρες 2021» του Δήμου Νέας Ιωνίας, ένα ιστορικό, πολιτιστικό και αθλητικό διήμερο, στις 24-25 Σεπτεμβρίου, στο οποίο έχει προσκληθεί και ο Πόντος Θρυλορίου Κομοτηνής, με τη σύμπραξη και συμμετοχή των σωματείων: ΙΔΕΑΔ, ΠΑΣΥΓΥ, ΣΙΓΑ, ΣΠΑΚΕ, ΠΣΑΟΣ, ΠΕΠΦΑ, Επίσκυρον, Σύνδεσμος Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας, Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ.

Από τις "Ιωνικές Ημέρες" θα τιμηθεί ο Πόντος Θρυλορίου Κομοτηνής, μαζί με Λ. Νικολάου, Γ. Κούδα, Β. ΧατζηπαναγήΠρόγραμμα εκδηλώσεων:

  • Παρασκευή 24-9-2021 και ώρα 18:00, αγώνας παλαιμάχων των δύο δικεφάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο δημοτικό στάδιο Νέας Ιωνίας, στο οποίο με τους κιτρινόμαυρους θα αγωνιστεί και ο Πρόεδρος και Προπονητής του Πόντου Θρυλορίου, Μιχάλης Κακουλίδης.
  • Σάββατο 25-9-2021 και ώρα 10:30, ημερίδα με θέμα τα συμβολικά σημαίνοντα του δικέφαλου αετού στην κοινωνία και στον αθλητισμό της νεότερης Ελλάδας, με απόδοση τιμής στους Γιώργο Κούδα, Λάκη Νικολάου και Βασίλη Χατζηπαναγή, και στο σωματείο «ΠΑΕ Πόντιοι Θρυλορίου Κομοτηνής», για τη συμβολή τους στα σημαίνοντα του Δικεφάλου.

Πρόγραμμα ημερίδας

10:30 Προσέλευση-Διαπιστεύσεις.

11:00 «Η αξία του Δικέφαλου Αετού ως συμβόλου στη νεότερη Ελλάδα και τη Νέα Ιωνία». Εισηγήτρια: Δέσποινα Θωμαΐδου, Δήμαρχος Νέας Ιωνίας.

11:20 «Ο δικέφαλος αετός ως εκκλησιαστικό έμβλημα». Εισηγητής: Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας-Ηρακλείου-Νέας Φιλαδελφείας και Χαλκηδόνας, κ.κ. Γαβριήλ.

11:40 «Ο συμβολισμός του Δικέφαλου Αετού για τη σχέση κράτους και εκκλησίας». Εισηγητής: Ανδρέας Μαλάτος, Πρόεδρος ΙΔΕΑΔ.

12:00 «1453-1919-1922-1974: «Οι ανοικτές πληγές του Δικέφαλου Αετού». Εισηγητής: Χρήστος Κοσσιώρης, Στρατηγός ε.α.

12:20 «Οι παράλληλες προσφυγιές από το 1453 έως το 1974 και η συμβολή τους στον ελληνικό  αθλητισμό: η περίπτωση της ΑΕΚ ως προσφυγικού αθλητικού σωματείου». Εισηγητής: Κυριάκος Χήνας,  Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ.

12:40 «Οι παράλληλες προσφυγιές από το 1453 έως το 1974 και η συμβολή τους στον ελληνικό αθλητισμό: η περίπτωση του ΠΑΟΚ ως προσφυγικού αθλητικού  σωματείου». Εισηγητής: Γιώργος Λυσαρίδης, πρώην Πρόεδρος ΕΠΣ Μακεδονίας.

13:00 «Οι παράλληλες προσφυγιές από το 1453 έως το 1974 και η συμβολή τους στον ελληνικό  αθλητισμό: η περίπτωση του προσφυγικού αθλητικού σωματείου της Κυρήνειας στην Κύπρο». Εισηγητής: Γιώργος Συλούρης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας.

13:20 «Δεν ξεχνώ-Πάντα τιμώ» στη ζωή και στον αθλητισμό: η περίπτωση της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου Κομοτηνής. Εισηγητής: Μπάμπης Αποστολίδης, Πρόεδρος Παγκοσμίου Συμβουλίου Ποντιακού Ελληνισμού.

13:40 Απόδοση τιμής στους Γιώργο Κούδα, Λάκη Νικολάου, Βασίλη Χατζηπαναγή, ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου Κομοτηνής.

14:00 Ενθυμήματα–Λήξη εκδήλωσης.

Από τις "Ιωνικές Ημέρες" θα τιμηθεί ο Πόντος Θρυλορίου Κομοτηνής, μαζί με Λ. Νικολάου, Γ. Κούδα, Β. Χατζηπαναγή
Ο Πρόεδρος και Προπονητής του Πόντου Θρυλορίου Κομοτηνής, Μιχάλης Κακουλίδης.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood