Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης: “Απαιτούμε ασφαλές άνοιγμα των σχολείων!”

Σήμερα υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες για ένα πραγματικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών, που θα παρέχει σε όλους ολόπλευρη μόρφωση, που θα τους δίνει χωρίς διαχωρισμούς όλα τα εφόδια για την ενήλικη ζωή.
syllogosgynaikwnrodopis

“Διεκδικούμε τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας – Απαιτούμε ασφαλές άνοιγμα των σχολείων!”, διαμηνύει ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης, με ανακοίνωσή του, στην οποία μεταξύ άλλων τονίζει:

“Θέλουμε τα σχολεία να ανοίξουν με όλα εκείνα τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα που θα μπορούσαν να διασφαλίσουν τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού στα σχολεία. Να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη, να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς άμεσα, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, να στηριχθεί με κρατική ευθύνη το αναγκαίο επιστημονικό πρόγραμμα ενημέρωσης και εμβολιασμού.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες για ένα πραγματικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών, που θα παρέχει σε όλους ολόπλευρη μόρφωση, που θα τους δίνει χωρίς διαχωρισμούς όλα τα εφόδια για την ενήλικη ζωή.

Απαιτούμε γενναία κρατική χρηματοδότηση και άμεσα μέτρα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία!”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

“Νέες μητέρες, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενες στα σχολεία, μαθήτριες, όλες και όλοι θέλουμε να μην είναι και η φετινή σχολική χρονιά άλλη μία χρονιά με χαμένες ώρες, με τη σχολική κοινότητα “κολλημένη” σε έναν υπολογιστή (σε περίπτωση που υπάρχει…), με το μορφωτικό και κοινωνικό κενό να μεγαλώνει ολοένα ανάμεσα στους μαθητές.

Θέλουμε τα σχολεία να ανοίξουν με όλα εκείνα τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα που θα μπορούσαν να διασφαλίσουν τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού στα σχολεία. Να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη, να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς άμεσα, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, να στηριχθεί με κρατική ευθύνη το αναγκαίο επιστημονικό πρόγραμμα ενημέρωσης και εμβολιασμού.

Η κυβέρνηση είχε όλο τον χρόνο να λύσει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας στα σχολεία εδώ και ενάμιση χρόνο. Αντί γι΄ αυτό, με μπαλώματα και ανορθολογισμούς προσπαθεί να φανεί ότι λαμβάνει επαρκή μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων στις 13 Σεπτεμβρίου. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι και τα νέα πρωτόκολλα-λάστιχο που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, δηλαδή αυτοδιάγνωση, ατομική ευθύνη, και ημίμετρα που δεν διασφαλίζουν την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, με στόχο να μην κλείνουν εύκολα τα τμήματα. Χαρακτηριστικό είναι πως ένα σχολικό τμήμα θα αναστέλλει τη δια ζώσης λειτουργία του (και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης), όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1 των μαθητών του.

Συνειδητά επιλέγουν, τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, να βάζουν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών στο ζύγι του κόστους για το κράτος και του οφέλους για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Γι’ αυτό, ενώ από τη μία πλευρά:

 • Εν μέσω 4ου κύματος πανδημίας αυξάνουν τον μέγιστο αριθμό μαθητών ανά τμήμα και προχωρούν στην κατάργηση εκατοντάδων τμημάτων σε όλη τη χώρα. Αντί να κάνουν μόνιμες προσλήψεις και να καλύψουν τα τεράστια κενά, προχωρούν σε 3μηνες (!) συμβάσεις εργασίας και περικοπές εκπαιδευτικών. Μεγάλος «κόφτης» προωθείται ιδιαίτερα στους εκπαιδευτικούς στην παράλληλη στήριξη, με το κόστος να βαραίνει την οικογένεια. Για αυτό προσλαμβάνουν καθαρίστριες ακόμα και με 3ωρες και 4ωρες συμβάσεις (!), ενώ απολύουν χιλιάδες άλλες, ενώ παράλληλα ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται συνεχώς.
 • Δεν παίρνουν κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση των σύνθετων μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών δυσκολιών που έχουν προκύψει μετά από σχεδόν δύο χρόνια τηλεκπαίδευσης.
 • Γεμίζουν τις αυλές των σχολείων με κοντέινερ για να στοιβάξουν τα νήπια και τα προνήπια, χρησιμοποιώντας τον απαράδεκτο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θεσμοθέτησε την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή, χωρίς καμία πρόβλεψη για υποδομές και προσωπικό.

Ενώ από την άλλη:

 • Προχωράνε αποφασιστικά στη μεγαλύτερη σύνδεση των σχολείων με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, με σχολεία διαφορετικών ταχυτήτων που στο όνομα της “αυτονομίας” θα βρίσκουν λεφτά μόνα τους από επιχειρηματίες-χορηγούς που θα παρεμβαίνουν στον τρόπο λειτουργίας τους.
 • Φτιάχνουν σχολεία, τάξεις και μαθητές πολλών ταχυτήτων, που ο καθένας «θα τρέχει» ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα της οικογένειας, της σχολικής μονάδας, της γειτονιάς, με τους εκπαιδευτικούς όμηρους των ελαστικών σχέσεων εργασίας και κατάργηση κάθε έννοιας σταθερής και μόνιμης εργασίας και στη δημόσια εκπαίδευση.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες για ένα πραγματικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών, που θα παρέχει σε όλους ολόπλευρη μόρφωση, που θα τους δίνει χωρίς διαχωρισμούς όλα τα εφόδια για την ενήλικη ζωή.

Απαιτούμε γενναία κρατική χρηματοδότηση και άμεσα μέτρα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία!

Διεκδικούμε:

 • 15 μαθητές ανά τάξη!
 • Προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού. Μονιμοποίηση των ωρομίσθιων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, προσλήψεις μόνιμου βοηθητικού και επιστημονικού προσωπικού. Κάλυψη των πραγματικών αναγκών σε εκπαιδευτικούς.
 • Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες στην παράλληλη στήριξη χωρίς καμία περικοπή.
 • Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
 • Περισσότερα δρομολόγια για να καλυφθεί η μεταφορά των μαθητών όπου χρειάζεται.
 • Εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής με σύγχρονους όρους και υποδομές και το απαραίτητο βοηθητικό και επιστημονικό προσωπικό.
 • Δωρεάν, επαρκή και υγιεινή σίτιση για όλα τα παιδιά σε όλα τα σχολεία με κρατική ευθύνη.
 • Αντιμετώπιση των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας και της τηλεκπαίδευσης.
 • Πλήρη, έγκυρη και επιστημονική ενημέρωση με ευθύνη του κράτους με κέντρα ενημέρωσης, εμβολιασμού, διεξαγωγής τεστ και εξατομικευμένης παρακολούθησης συνδεδεμένα µε τα σχολεία.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood