Συνεχίζονται στην Κομοτηνή τα δωρεάν Covid Rapid Tests για τον γενικό πληθυσμό, από Κινητή Ομάδα Υγείας του ΕΟΔΥ και με πρωτοβουλία του Δήμου.

Χθες Παρασκευή 10/9 διενεργήθηκαν 76 έλεγχοι στη Διεύθυνση Υγείας και διαγνώστηκαν δύο θετικά δείγματα που αφορούν σε έναν άνδρα και μία γυναίκα διάμεσης ηλικίας 36 ετών, και 126 έλεγχοι στη Τσανάκλειο Σχολή/Δημοτική Βιβλιοθήκη όπου διαγνώστηκαν τέσσερα θετικά δείγματα που αφορούν σε δύο άνδρες και δύο γυναίκες διάμεσης ηλικίας 35 ετών.

Δείτε το πρόγραμμα και τα σημεία διενέργειας των τεστ της ερχόμενη εβδομάδας 13-17 Σεπτεμβρίου, εδώ.

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε rapid test προσέρχονται τηρώντας τις αποστάσεις και γνωρίζοντας τον ΑΜΚΑ τους. Η ενημέρωση για το αποτέλεσμα από τον ΕΟΔΥ δεν γίνεται πλέον με SMS. Για την έκδοση πιστοποιητικού αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 οι πολίτες επισκέπτονται το gov.gr και μεταβαίνουν στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19», ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες. Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.

Για τους ανηλίκους χορηγείται βεβαίωση από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποκλειστικά και μόνο για χρήση σε αθλητικές δραστηριότητες ή κατασκηνώσεις. Για άλλες περιπτώσεις η διαδικασία γίνεται μέσα από το taxisnet των γονιών τους.

Τη διαδικασία στηρίζει το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.