Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης άνεργων γυναικών θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, από τον ΟΑΕΔ

Για την ένταξη των δυνητικά ωφελούμενων γυναικών στο πρόγραμμα αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ολοκληρώσουν έναν κύκλο συνεδριών εργασιακής στήριξης που θα τους παρασχεθεί δωρεάν από τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Κομοτηνής.
oaed-8-6-890-501-1538403767

Tον Μάρτιο του 2021 ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά η ένταξη άνεργων γυναικών θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας στο βελτιωμένο πρόγραμμα απασχόλησης ευπαθών κοινωνικών ομάδων (ΕΚΟ) του ΟΑΕΔ.

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, πλήρους ή μερικής απασχόλησης, για την πρόσληψη ανέργων από συγκεκριμένες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ενώ δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργοδότες/-τριες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Για την ένταξη των δυνητικά ωφελούμενων γυναικών στο πρόγραμμα αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ολοκληρώσουν έναν κύκλο συνεδριών εργασιακής στήριξης που θα τους παρασχεθεί από τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Κομοτηνής.

Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης άνεργων γυναικών θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, από τον ΟΑΕΔΠρόκειται για μια υπηρεσία ανοιχτής πρόσβασης η οποία έχει ως στόχο την παροχή πληροφοριών/στήριξης για θέματα επαγγελματικής κατάρτισης, απασχόλησης, υποστηρικτικών υποδομών, αλλά και για θέματα αυτοαπασχόλησης ή/και δημιουργίας επιχείρησης. Η Εργασιακή Συμβουλευτική αξιοποιεί εργαλεία όπως η συνέντευξη, η αφήγηση ζωής, οι τεχνικές ενίσχυσης δεξιοτήτων, και οι ασκήσεις προσομοίωσης, με στόχο την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι συμβουλευόμενες αντιλαμβάνονται και βιώνουν την κοινωνική πραγματικότητα. Σκοπός της συμβουλευτικής διαδικασίας αποτελεί η στήριξη και η ενδυνάμωση των γυναικών, καθώς και η αύξηση της αυτοαποτελεσματικότητας και της αυτενέργειάς τους, ώστε τελικά οι ίδιες να διεκδικήσουν υπό καλύτερους όρους την κατάκτηση των επαγγελματικών τους στόχων.

Εκτός από τις υπηρεσίες Εργασιακής Συμβουλευτικής, τα στελέχη παράλληλα παρέχουν κοινωνική, ψυχολογική, εργασιακή και νομική στήριξη σε ενήλικες γυναίκες θύματα έμφυλης βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων, με πλήρη σεβασμό στην προστασία των προσωπικών τους δεδομένων και με τήρηση του απορρήτου της συμβουλευτικής διαδικασίας. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν.

Όσες γυναίκες έχουν υποστεί έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία και επιθυμούν να ενταχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα, μπορούν να απευθύνονται στο Συμβουλευτικό Κέντρο Κομοτηνής του ΚΕΘΙ το οποίο εντάσσεται στις δομές του Δικτύου για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Δ.Ο.Π.Ι.Φ.) και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΠΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 2014-2020.

Για σχετικές πληροφορίες ή προγραμματισμό συνάντησης, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν με το Συμβουλευτικό Κέντρο Κομοτηνής του Κέντρου Ερευνών για θέματα ισότητας: Διεύθυνση: Κωνσταντίνου Παλαιολόγου (επί της Δημοτικής Αγοράς Νο8) / Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 8 π.μ. – 4 μ.μ. / Τηλέφωνο: 25310-33290 / E-mail: komotini@isotita.gr www.kethi.gr, www.womensos.gr

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood