Αυξημένες είναι το τελευταίο διάστημα οι ροές των παράνομων μεταναστών στη Ροδόπη – και στη Θράκη ευρύτερα – όπως προκύπτει από τα ημερήσια δελτία Τύπου που εκδίδει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι άνδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας των οικείων Περιφερειακών Ενοτήτων βρίσκονται καθημερινά στο κατόπι των διακινητών με τις καταδιώξεις και τις συλλήψεις να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.

Οι διακινητές επιχειρούν την προώθηση μη νόμιμων μεταναστών με κάθε τρόπο. Με Ι.Χ. επιβατικά, με φορτηγά, με ταξί, με μοτοσικλέτες, με…τρικάβαλα σκούτερ, με αγροτικά ημιφορτηγά, με νταλίκες, ακόμη και με…δημόσιας χρήσης λεωφορεία.

Την ίδια ώρα συνεχείς είναι οι μαρτυρίες κατοίκων χωριών για ομάδες παράνομων μεταναστών που κινούνται προς την ενδοχώρα περπατώντας μέσα από τα χωράφια και τους αγροτικούς δρόμους, ενώ δεν λείπουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σχετικά βίντεο.

Τα δρομολόγιά τους είναι λίγο-πολύ γνωστά, και περιλαμβάνουν και περάσματα στα οποία οι παράνομοι μετανάστες κινούνται και πεζοί. Όπως π.χ. και από το περιαστικό δάσος της Νυμφαίας Κομοτηνής, από όπου και το φωτογραφικό ντοκουμέντο από πρόσφατη σύλληψη 18 ατόμων.

Το αστυνομικό προσωπικό βρίσκεται επί 24ώρου βάσεως σε εγρήγορση και επιχειρησιακή δράση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Το θέμα το τελευταίο διάστημα δείχνει να λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, και το ερώτημα που τίθεται κατά κόρον από την τοπική κοινή γνώμη, είναι κατά πόσο τελικά ο Έβρος είναι… “σφραγισμένος”.   

6ec356f3 241732871 598471954731518 6309739942109104242 n censored