Συναντήσεις με Προέδρους Οργανισμών και στελέχη Υπουργείων για την προώθηση θεμάτων που αφορούν τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών είχε αυτές τις μέρες στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ντίνος Χαριτόπουλος.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Δημήτριο Σταμάτη για θέματα χρηματοδότησης μελετών για έργα υποδομών του Δήμου και αξιοποίηση χρηματοδοτικών πρωτοκόλλων του Ταμείου.

a0f173e2 eikona1 18Επίσης, σε συνάντηση του με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου, έθεσε εκ νέου την πρόταση δημιουργίας μόνιμης βάσης ΕΚΑΒ στις Σάπες, που θα εμπεριέχει τη μόνιμη παρουσία πλήρως στελεχωμένου και εξοπλισμένου ασθενοφόρου 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, και παράλληλα θα καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες της θερινής περιόδου στην παραλιακή ζώνη του Δήμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Δημάρχου, “ο κ. Παπαευσταθίου δεσμεύτηκε ότι θα δει θετικά το όλο ζήτημα και θα το συμπεριλάβει στον μελλοντικό προγραμματισμό του ΕΚΑΒ”.

217395d8 screenshot 1990Τέλος, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών για: τις αποζημιώσεις από την κακοκαιρία του 2019, το οριστικό κλείσιμο του προσωρινού οικισμού Ποντίων στις Σάπες, και για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», καθώς και με στελέχη του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων για το θέμα της κοινωφελούς εργασίας και αξιοποίησης άλλων προγραμμάτων του Υπουργείου.