Στο πλευρό των σχολικών καθαριστριών ο Δημήτρης Χαρίτου

"Οι Δήμοι είναι ανάγκη να διατηρήσουν το καθεστώς πλήρους απασχόλησης στις σχολικές καθαρίστριες και εφόσον προκύψει επιπλέον δαπάνη να την αναλάβουν".
Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου Σχολικές καθαρίστριες

Τον βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου επισκέφθηκαν στο γραφείο του, εκπρόσωποι του σωματείου σχολικών καθαριστριών Νομού Ροδόπης.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, οι σχολικές καθαρίστριες του εξέφρασαν “την αγανάκτησή τους για την αδικία που υφίστανται από τη ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία οι ώρες απασχόλησής τους μειώνονται δραματικά σε σχέση με τις μεγάλες ανάγκες καθαριότητας που υπάρχουν στα σχολεία”.

Με τη ρύθμιση, αν και αυξάνεται ο αριθμός των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων, μειώνονται οι ώρες εργασίας, με αποτέλεσμα, όπως τονίστηκε, “να μετατρέπεται η πλήρης εργασιακή απασχόληση σε μερική, σε τρίωρη, και σε κάποιες περιπτώσεις δίωρη”.

Όπως υπογράμμισαν οι σχολικές καθαρίστριες, μία τέτοια αλλαγή θα έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στο εισόδημά τους όσο και στις συνθήκες υγιεινής στις σχολικές μονάδες εν μέσω τέταρτου κύματος πανδημίας.

Ο βουλευτής ενημέρωσε τις εκπροσώπους των σχολικών καθαριστριών ότι ήδη από τις 6 Αυγούστου κατέθεσε μαζί με μεγάλο αριθμό βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ερώτηση στη Βουλή ζητώντας από τον υπουργό να επανεξετάσει αυτή του την απόφαση και να αυξήσει τις ώρες εργασίας και τη δαπάνη που προκύπτει, πριν την έκδοση προκηρύξεων από τους Δήμους της χώρας. “Ο υπουργός δυστυχώς αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα, και επέλεξε να μεταθέσει την ευθύνη στους Δήμους”, επεσήμανε ο κ. Χαρίτου, τονίζοντας ότι συμμερίζεται τη θέση που διατύπωσαν οι εκπρόσωποι των σχολικών καθαριστριών ότι “οι Δήμοι είναι ανάγκη να διατηρήσουν το καθεστώς πλήρους απασχόλησης στις σχολικές καθαρίστριες και εφόσον προκύψει επιπλέον δαπάνη να την αναλάβουν”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood