• Εν όψει της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, κλιμάκια στελεχών της Νέας Δημοκρατίας περιοδεύουν στη βόρεια Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης του κυβερνώντος κόμματος, τη Ροδόπη επισκέφθηκαν η βουλευτής Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή και ο βουλευτής Νότιου Τομέα Αθηνών Βασίλης Σπανάκης, μεταφέροντας το βασικό μήνυμα ότι “το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Θράκη είναι μεγάλο και συνεχές”.

Το κλιμάκιο συνοδευόμενο από τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Ροδόπης Γιάννη Βεζυργιαννίδη, πραγματοποίησαν επισκέψεις στο εμβληματικό για την Κομοτηνή έργο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου, σε εταιρείες με αναπτυξιακή δυναμική για την περιοχή (INTERPLAST, AVAX), και σε δομές υγείας και πρόνοιας (Σύλλογος ΔΑΔΑΑ, Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΟΡΦΕΑΣ»).

Ακόμη, πραγματοποιήθηκαν, επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, καθώς και συναντήσεις με στελέχη της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας.

7f8e0e56 perifereia 1Οι βουλευτές αντάλλαξαν απόψεις με τους συνομιλητές τους με σκοπό να αφουγκραστούν τον παλμό της κοινωνίας αλλά και να μεταδώσουν το μήνυμα ότι “η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κράτησε ανοιχτή τη μηχανή της οικονομίας, τόσο με το πλέον σύγχρονο εμβολιαστικό πρόγραμμα αλλά και διαθέτοντας σε καιρό πανδημίας πλέον των 41 δισ. ευρώ, δίνοντας στην κοινωνία τη δυνατότητα να προχωρήσει στη ανάκαμψη και την ανάπτυξη”.

Ο Γ. Βεζυργιαννίδης και τα μέλη της  ΔΕΕΠ  Ροδόπης μετέφεραν στους βουλευτές τον κλίμα της τοπικής κοινωνίας και τους ενημέρωσαν διεξοδικά για επιμέρους ζητήματα της περιοχής όπως:

-“την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών συμψηφισμού του εργοδοτικού κόστους 12%, το ύψος του οποίου για κάθε επιχείρηση έχει πρόσφατα καθοριστεί από τον ΟΑΕΔ.

-την επίλυση των προβλημάτων στις υποδομές του Συνοριακού Σταθμού Νυμφαίας που είχαν οδηγήσει στο προσωρινό του κλείσιμό του τον περασμένο Μάιο.

-την πρόδηλη αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των απαιτούμενων μελετών και εύρεσης της βέλτιστης λύσης για τη χρηματοδότηση του φράγματος του Κομψάτου.

-την ανάγκη αντιμετώπισης της παράνομης εισόδου μεταναστών, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, από τη Βουλγαρία”.