Δρομολογείται η κατασκευή ενός έργου που η Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διεκδικεί συστηματικά τα τελευταία χρόνια από την κεντρική κυβέρνηση.

Ο λόγος για τον νέο Μεθοριακό Σταθμό στους Κήπους του Έβρου.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, του Υφυπουργού Υποδομών & Μεταφορών αρμόδιου για θέματα Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη, του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου, του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας–Θράκης Γιάννη Σάββα, του Διευθύνοντος Συμβούλου της “Εγνατία Οδός Α.Ε.” Κωνσταντίνου Κουτσούκου, και υπηρεσιακών στελεχών των Υπουργείων και της Περιφέρειας, αποφασίστηκε να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε το έργο να μπορέσει να κατασκευαστεί.

Σημαντικό ρόλο αναλαμβάνει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, καθώς ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος πρότεινε η χρηματοδότηση του έργου να γίνει με πόρους από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

2b268fb0 tilediaskepsi methoriakos stathmos kipoiΑναλυτικές ανακοινώσεις σχετικά με το θέμα θα υπάρξουν τις επόμενες μέρες.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης, ο κ. Μέτιος ανέφερε:

«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Μετά από συστηματικές προσπάθειες και συνεχή επικοινωνία με την κυβέρνηση, η κατασκευή νέου Μεθοριακού Σταθμού στους Κήπους του Έβρου δρομολογείται χάρη και στη χρηματοδότηση της Περιφέρειάς μας με πόρους του ΕΣΠΑ. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό, αναπτυξιακό έργο περιφερειακής και εθνικής σημασίας».