Ο Χρήστος Στυλιανίδης για Υπουργός Πολιτικής Προστασίας

Ο άνθρωπος που διαχειριζόταν τις κρίσεις πανευρωπαϊκά επί πέντε χρόνια, και το σχέδιο ReskEU.
Screenshot_1958
  • Ο κύπριος πολιτικός, επί πενταετία Επίτροπος της Ε.Ε. για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, θα είναι κατά τα φαινόμενα ο πρώτος που θα αναλάβει το νέο κρίσιμο Υπουργείο στη χώρα μας, μετά το ναυάγιο με τον Αποστολάκη.

Αν η αρχική επιλογή για το νέο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, ο ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης, συνιστούσε έκπληξη, στον βαθμό μάλιστα που να προκαλέσει ρήξη στο πολιτικό σκηνικό, η νέα επιλογή της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, είναι, τρόπον τινά, ακόμα μεγαλύτερη.

Την περασμένη Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, είχε πει ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα, και φαίνεται ότι η απόφαση για το ποιος θα είναι ο πρώτος υπουργός Πολιτικής Προστασίας της χώρας, είναι ειλημμένη, σε μια μάλιστα κίνηση υψηλής πολιτικής υπεραξίας· ο εκλεκτός της ελληνικής κυβέρνησης για το κρίσιμο αυτό χαρτοφυλάκιο θα είναι ένας Ευρωπαίος Κύπριος!

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι το πόστο θα καταλάβει ο άνθρωπος που διαχειριζόταν τις κρίσεις πανευρωπαϊκά επί πέντε χρόνια, και το σχέδιο ReskEU, ο πρώην Επίτροπος της Ε.Ε. για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης.

Η απόφαση του Πρωθυπουργού ελήφθη έπειτα από το ναυάγιο με την εμπλοκή με την άρνηση του κ. Αποστολάκη, πρώην υπουργού Άμυνας επί ΣΥΡΙΖΑ, να αναλάβει τη θέση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επαφές και συνεννοήσεις με τον πρώην Επίτροπο (2014-2019) ολοκληρώθηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης για Υπουργός Πολιτικής Προστασίας
Κυριάκος Μητσοτάκης και Χρήστος Στυλιανίδης τον Ιούλιο του 2019 | Nick Paleologos / SOOC Πηγή: Protagon.gr

«Θα είναι μια πολιτική ηγεσία που θα ταιριάζει απόλυτα στις απαιτήσεις του πεδίου», είχε πει την Παρασκευή ο κυβερνητικός πορτ παρόλ, και ο κ. Στυλιανίδης είναι ακριβώς αυτό: ένας άνθρωπος με απίστευτη εμπειρία και γνώση του αντικειμένου της Πολιτικής Προστασίας, στοιχεία που θεωρούνται εχέγγυα για την πολιτική οργάνωση και εποπτεία της νέας δομής.

Τόσο, που είναι να απορεί κανείς γιατί προτιμήθηκε αρχικά ο κ. Αποστολάκης, ο οποίος ως γνωστόν πανικοβλήθηκε στην πρώτη πολιτική κρίση που κλήθηκε να χειριστεί, προτού καν ορκιστεί…

Πέρα από τα αντικειμενικά προσόντα του κ. Στυλιανίδη για τη θέση, η επιλογή αυτή έχει και κάποια πολιτικά χαρακτηριστικά που αξίζουν να σημειωθούν. Ο κύπριος πολιτικός, στέλεχος του ΔΗΣΥ, υπήρξε εκπρόσωπος του Γλαύκου Κληρίδη, ενώ είχε διατελέσει συνεργάτης του αείμνηστου Γιάννου Κρανιδιώτη. Αν έχει κάποια σημασία, που ίσως να έχει, στα νιάτα του, ως φοιτητής στη Θεσσαλονίκη είχε περάσει από τον Ρήγα Φεραίο…

Πηγή: Protagon.gr

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood