Εκτός υπηρεσίας τέθηκε από 1 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της αναστολής εργασίας που εφαρμόζεται για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, και ο μέχρι πρότινος Διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ, Θεοδόσης Μπιρμπίλης.
“Το “ωραίο” είναι ότι πλέον δεν μπορώ πουθενά στη χώρα να εξασκήσω την ιατρική, μέχρι νεωτέρας. Σε μια χώρα που ούτε με έχει σπουδάσει, ούτε με έχει εκπαιδεύσει, ούτε με έχει μετεκπαιδεύσει… Το γεγονός από μόνο του τα λέει όλα”.
d7d70aea screenshot 1975Ο κ. Μπιρμπίλης είναι 34 χρόνια γιατρός, 29 χρόνια στη νευροχειρουργική, 20 χρόνια στο εξωτερικό.
Είναι, δε, από το 2005, ο σκαπανέας της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. “Δεν υπήρχε απολύτως τίποτα πριν, ούτε κλινική, ούτε εξωτερικά ιατρεία, απολύτως τίποτα”, θυμάται ο ίδιος.
Η διοίκηση του Νοσοκομείου με ανακοίνωσή της εκφράζει τη λύπη της για την εξέλιξη και συνάμα ενημερώνει τους πολίτες ότι η Νευροχειρουργική Κλινική συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία της.
384adab6 nosokomeio alexandroypolis neyrocheiroyrgiki