Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοίνωσε προ ολίγου ότι η εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 9 μ.μ. στο Δημοτικό Γήπεδο Κομοτηνής (έναντι παλιάς Νομικής) στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση της Θράκης, με την Ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη και την Πέγκυ Ζήνα, μετά από συνεννόηση και με την κόρη του, Μαργαρίτα Θεοδωράκη, θα πραγματοποιηθεί κανονικά. 

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» ιδρύθηκε πριν από 24 χρόνια από μουσικούς–συνεργάτες του Μίκη Θεοδωράκη, γνώστες του έργου του. Σήμερα απαρτίζεται από δέκα καταξιωμένους μουσικούς και συνεργάζεται με τραγουδιστές αναγνωρισμένης καλλιτεχνικής αξίας. Στόχος της Ορχήστρας είναι η ανάδειξη του συνολικού έργου του Μίκη Θεοδωράκη, η προβολή και η εξοικείωση του έργου σημαντικών ποιητών, όπως ο Γιάννης Ρίτσος, ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Μανώλης Αναγνωστάκης, κ.ά., και τέλος, η προσπάθεια ανάδειξης της υπάρχουσας σύνδεσης μεταξύ των λαϊκών και λυρικών έργων με τη συμφωνική μουσική του συνθέτη.

Μουσική επιμέλεια: Θανάσης Βασιλάς.

Μουσικοί: Θανάσης Βασιλάς, μπουζούκι, κορυφαίος / Γιάννης Ματσούκας, μπουζούκι / Δημήτρης Ανδρεάδης, πιάνο / Ξενοφών Συμβουλίδης, πνευστά / Παντελής Ντζιάλας, κιθάρα / Αρτέμης Σαμαράς, βιολί, βιόλα / Λευτέρης Γρίβας, ακορντεόν / Θεόδωρος Κουέλης, μπάσο / Νίκος Σκομόπουλος, ντραμς / Στέφανος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης, κρουστά.

Παρουσίαση: Γιάννης Αρμουτίδης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη ωστόσο απαιτείται ηλεκτρονική κράτηση μέσω του συνδέσμου pamth.gov.gr όπου κάνετε click στο εικονίδιο με το πληκτρολόγιο “Online ηλεκτρονικές κρατήσεις εκδηλώσεων”. Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον Covid-19.

50e7873e-theodorakis-a3-page-0001