Συνεχίζονται από τον Δήμο Κομοτηνής οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Κοιμητήριο.

Μέχρι στιγμής έχει δημιουργηθεί γραφείο εργατών, ενώ προχωρά η ανακαίνιση των γραφείων του Κοιμητηρίου στο πλαίσιο της οποίας θα κατασκευαστεί ράμπα ΑμεΑ. Επίσης δημιουργήθηκαν νέες τουαλέτες – και για ΑμεΑ.

1baaf625 dsc02936Ακόμη κατασκευάστηκε νέο οστεοφυλάκιο με κτιστές, ατομικές οστεοθήκες, και η φύλαξη των οστών γίνεται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία περί δημόσιας υγείας.

77c438e6 osteofylakio 2Επιπλέον σχεδιάζεται η αποκατάσταση της περίφραξης του Κοιμητηρίου και η αποκατάσταση της εξωτερικής τοιχοποιίας. Στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται και η κατασκευή δικτύου απορροής ομβρίων στην πλευρά της σιδηροδρομικής γραμμής για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα συγκέντρωσης των υδάτων από τις βροχές. Περαιτέρω σχεδιάζεται και η κατασκευή ψυκτικού θαλάμου για τη διευκόλυνση των γραφείων τελετών.

30138f62 dsc02939Εξάλλου, συνεχίζεται η καταγραφή των προβλημάτων των νεκροταφείων στους Οικισμούς του Δήμου Κομοτηνής για να δρομολογηθεί σταδιακά η επίλυσή τους.

b15cebab dsc02956 1Τέλος, υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Κομοτηνής μερίμνησε από την αρχή της πανδημίας και διαμόρφωσε σύμφωνα με υπουργική απόφαση ξεχωριστό χώρο ταφής θανόντων από λοίμωξη COVID-19.

b8f503d5 pteryga covid