Σε αναστολή εργασίας τίθενται από σήμερα 1 Σεπτεμβρίου 2021, 55 από τους 585 εργαζομένους του “Σισμανόγλειου” Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, οι οποίοι επιμένουν να αρνούνται να εμβολιαστούν υποχρεωτικά έναντι της Covid-19. Στην πλειονότητά τους πρόκειται για νοσηλεύτριες/νοσηλευτές, και περίπου επτά είναι γιατροί.

“Δεν είμαστε κατά των εμβολίων αλλά κατά της υποχρεωτικότητας. Η υποχρεωτικότητα αντίκειται στο Σύνταγμα. Δεν υποχωρούμε ώσπου η κυβέρνηση να καταλάβει οτι έχουμε δίκιο”, δηλώνει η προϊσταμένη της ΜΕΘ του νοσοκομείου, Μαρία Κουρτούμα, που μετρά 31 χρόνια υπηρεσίας και θεωρεί πως “το κράτος δεν θέλει να συνεχίσω να προσφέρω το έργο μου”.

“Η εξέλιξη αυτή δυναμιτίζει την ευστάθεια του ΕΣΥ”, σημειώνει ο εκπρόσωπος της παράταξης “Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών” και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων, Αλέξανδρος Σπανός. Κάνοντας λόγο, δε, για “ύβρι απέναντι στους χθεσινούς ήρωες”, και υπενθυμίζοντας πως “θρηνήσαμε ως κλάδος πενήντα συναδέλφους των οποίων ο χαμός δεν χαρακτηρίζεται εργατικό ατύχημα”, καλεί την κυβέρνηση “να εγκαταλείψει τα τελεσίγραφα και να λειτουργήσει συναινετικά εν όψει του τέταρτου κύματος της πανδημίας με μια σταδιοποίηση της διαδικασίας της αναστολής”.

[VID&PICS] Νοσοκομείο Κομοτηνής: Σε αναστολή εργασίας 55 από τους 585 εργαζομένους[VID&PICS] Νοσοκομείο Κομοτηνής: Σε αναστολή εργασίας 55 από τους 585 εργαζομένους [VID&PICS] Νοσοκομείο Κομοτηνής: Σε αναστολή εργασίας 55 από τους 585 εργαζομένους[VID&PICS] Νοσοκομείο Κομοτηνής: Σε αναστολή εργασίας 55 από τους 585 εργαζομένους [VID&PICS] Νοσοκομείο Κομοτηνής: Σε αναστολή εργασίας 55 από τους 585 εργαζομένους [VID&PICS] Νοσοκομείο Κομοτηνής: Σε αναστολή εργασίας 55 από τους 585 εργαζομένους