Διατροφή και πονοκέφαλος

Υπάρχουν αρκετές τροφές οι οποίες πολλές φορές αν καταναλωθούν σε μεγάλο βαθμό μπορούν να προκαλέσουν πονοκεφάλους.
Screenshot_1939

Σίγουρα θα έχεις ακούσεις πως οι συχνοί πονοκέφαλοι μπορεί να προέρχονται από διατροφικούς παράγοντες ή ακόμα και από λάθος διατροφικές συνήθειες, καθώς και την αφυδάτωση.

Φυσικά η σωστή διατροφή επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητά μας, και πολλές φορές είναι υπαίτια για διάφορα προβλήματα όπως οι κεφαλαλγίες, η κόπωση, και αδυναμία συγκέντρωσης. Είναι πολύ σημαντικό στα βασικά γεύματα της ημέρας να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά καθώς και βιταμίνες προκειμένου να νιώθουμε υγεία και ευεξία.

Υπάρχουν ωστόσο αρκετές τροφές οι οποίες πολλές φορές αν καταναλωθούν σε μεγάλο βαθμό μπορούν να προκαλέσουν πονοκεφάλους.

Κρασί & Αλκόολ

Φυσικά το αλκοόλ – και πόσο μάλλον το κρασί το οποίο περιέχει ουσίες όπως η τυραμίνη – είναι υπαίτια για την εμφάνιση πονοκεφάλων. Εξάλλου αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι πως η κατανάλωση αλκοόλ γενικότερα προκαλεί αφυδάτωση, και για τον οργανισμό μας είναι πολύ σημαντικό να ενυδατώνεται. Η αφυδάτωση του οργανισμού μας συχνά μας κάνει να αισθανόμαστε κούραση και να έχουμε πονοκέφαλο. Πριν όμως σκεφτείς να πάρεις κάποιο αναλγητικό για την αντιμετώπιση του πονοκεφάλου, δοκίμασε να ενυδατώσεις τον οργανισμό σου με πολύ νερό και πολύ πιθανόν να νιώσεις σταδιακά καλύτερα.

Σοκολάτα

Για πολλούς η σοκολάτα λειτουργεί σαν γιατρικό καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που τρώγοντας έστω και ένα κομμάτι σοκολάτας, ύστερα από λίγο νιώθεις τον πονοκέφαλο να απαλύνεται. Αντιθέτως, για άλλους, η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να είναι υπεύθυνη για την εμφάνιση πονοκεφάλου, αφού όπως ακριβώς και το κρασί, έτσι και η σοκολάτα περιέχει την ουσία της τυραμίνης.

Επεξεργασμένο κρέας

Σίγουρα το επεξεργασμένο κρέας δεν είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία μας και πόσο μάλλον όταν αυτό καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες εβδομαδιαίως. Αλλαντικά, λουκάνικα και καπνιστά κρέατα που είναι διαθέσιμα στα ράφια των super markets περιέχουν νιτρώδη. Μπορεί λοιπόν τα νιτρώδη που περιέχει το επεξεργασμένο κρέας να του δίνουν μία νοστιμιά, αλλά η κατανάλωσή του σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία μας.

Οι καθημερινές διατροφικές μας συνήθειες σίγουρα καθορίζουν όλη μας την ημέρα καθώς από τις τροφές μας λαμβάνουμε την απαραίτητη ενέργεια και αισθανόμαστε ευεξία. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο οφείλουμε να προσέχουμε τί καταναλώνουμε, αφού οποιαδήποτε τροφή μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους.

Ωστόσο, σε περίπτωση που ο πονοκέφαλος έχει γίνει σχεδόν μόνιμος, μην προσπαθείς να βρεις μόνος σου τη λύση. Μπορείς να επισκεφθείς κάποιον νευρολόγο, και καταγράφοντας τις καθημερινές σου συνήθειες καθώς και με εξειδικευμένες εξετάσεις όπως το ηλεκτρομυογράφημα, σίγουρα θα σε βοηθήσει ώστε να απαλλαγείς από αυτούς.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood