[VID] Χαρίτου στη Βουλή: “Η κυβέρνηση βάζει χαμηλά τον πήχη για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών, όπως έκανε και στην αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών”

Αναφερόμενος ειδικότερα στην Π.Ε. Ροδόπης, επεσήμανε: "Με μεγάλα δασικά συμπλέγματα, η Διεύθυνση Δασών χρηματοδοτείται μόνο με 40.000 ευρώ ετησίως, πόροι που δεν αρκούν να καλύψουν ούτε τη συντήρηση των δασικών δρόμων και όχι βέβαια την διαχείριση των δασών".
Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου (18)

Μετά τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου μίλησε στο κοινοβούλιο για τις ρυθμίσεις και τα μέτρα αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές.

Μεταξύ άλλων σημείωσε: “Όπως θέσατε χαμηλά τον πήχη για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, όπως παραδέχθηκε και ο κ. Μητσοτάκης, με τις ρυθμίσεις που συζητούμε βάζετε εξίσου χαμηλά τον πήχη για την επούλωση των πληγών των κατοίκων, των δασικών οικοσυστημάτων και του φυσικού περιβάλλοντος”.

Ο βουλευτής συνέχισε την τοποθέτησή του τονίζοντας: “Είναι επικοινωνιακή κίνηση εντυπωσιασμού η μεταφορά των δασικών υπηρεσιών από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, αφού δεν απαντάτε στα καίρια προβλήματα που έχουν οι δασικές υπηρεσίες, όπως είναι οι διαθέσιμοι πόροι και η άμεση στελέχωσή τους με προσωπικό”.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην Π.Ε. Ροδόπης, επεσήμανε: “Με μεγάλα δασικά συμπλέγματα, η Διεύθυνση Δασών χρηματοδοτείται μόνο με 40.000 ευρώ ετησίως, πόροι που δεν αρκούν να καλύψουν ούτε τη συντήρηση των δασικών δρόμων και όχι βέβαια την διαχείριση των δασών”.

Ενώ υπογράμμισε πως “στην ίδια λογική υποβάθμισης των δασών είναι η ρύθμιση που εισάγεται περί «αναδόχου αναδάσωσης» και για ιδιωτικές εταιρίες με κερδοσκοπικό χαρακτήρα, που είναι απαράδεκτη ως ρύθμιση”.

Γι’ αυτό και ο βουλευτής ζήτησε από τον υπουργό “να υπάρξει ασυμβίβαστο στον ρόλο του «αναδόχου αναδάσωσης», όσων παράλληλα προωθούν επενδυτικά σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα πληγέντα δασικά οικοσυστήματα”.

Τέλος ο κ. Χαρίτου τόνισε με έμφαση: “Δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξία της κυβέρνησης για την επούλωση των πληγών. Ούτε ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η ωραιοποιημένη εικόνα που εμφανίζετε για τις δήθεν επιδόσεις σας σε καταστροφές που προηγήθηκαν σε άλλες περιοχές της χώρας. Να σας θυμίσω ότι ακόμη δεν έχουν αποζημιωθεί οι πληγέντες πολίτες οικισμών του Δήμου Μαρωνείας–Σαπών στη Ροδόπη από τη χαλαζόπτωση το καλοκαίρι του 2019. Δύο χρόνια μετά το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει προβεί ακόμη στην έγκριση των σχετικών πιστώσεων που έχουν κατατεθεί από την Αυτοδιοίκηση, και θέλετε να μας πείσετε ότι είστε έτοιμοι για την αποκατάσταση των πληγέντων στη βόρεια Εύβοια”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood