“Πόντος Θρυλορίου”: Εκδηλώσεις πολιτισμού και ευαισθητοποίησης Ρομά και ΑμεΑ για τον Covid-19

Τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του προγράμματος "ΣΤΗΡΙΖΩ" του Υπουργείου Εσωτερικών/Μακεδονίας-Θράκης, υλοποίησε ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος "Πόντος Θρυλορίου", στην Κομοτηνή, από 16 έως 18 Αυγούστου 2021.
238691688_361861452334609_43939410358815036_n - Αντιγραφή

Τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του προγράμματος “ΣΤΗΡΙΖΩ” του Υπουργείου Εσωτερικών/Μακεδονίας-Θράκης, υλοποίησε ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος “Πόντος Θρυλορίου”, στην Κομοτηνή, από 16 έως 18 Αυγούστου 2021.

Στόχος των επιτυχημένων δράσεων ήταν η ευαισθητοποίηση ειδικών κοινωνικών ομάδων όπως Ρομά και ΑμεΑ απέναντι στη διασπορά του Covid-19, στα μέτρα προστασίας από την πανδημία, και στις υπεύθυνες υπηρεσίες του κράτους για τη στήριξη των ανθρώπων που ανήκουν σε αυτές τις κοινωνικές ομάδες.

Τη Δευτέρα 16 Αυγούστου μέλη του συλλόγου με την καθοδήγηση κλιμακίου της Διεύθυνσης Υγείας Ν. Ροδόπης επισκέφθηκαν τη συνοικία των Ρομά στο Ανάχωμα Κομοτηνής και ενημέρωσαν δια ζώσης τους κατοίκους για τα θέματα προστασίας από τον Covid-19 και τα μέτρα εξάλειψης της διασποράς σε περίπτωση νόσησης. Επίσης διένειμαν φυλλάδια με τις διευθύνσεις και τα μέσα επικοινωνίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες για όλα τα θέματα που αφορούν τις ειδικές ομάδες κατοίκων κοινωνικού αποκλεισμού.

Την Τρίτη 17 Αυγούστου η ίδια δράση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε στον οικισμό Ηφαίστου Κομοτηνής που κατοικείται αποκλειστικά από Αθιγγάνους που διαβιούν σε συνθήκες κοινωνικής απομόνωσης.

Την Τετάρτη 18 Αυγούστου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο υλοποιήθηκε θεατρική παράσταση από θίασο με πρωταγωνιστές ΑμεΑ που καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο σε μια εκδήλωση ψυχής και δύναμης που δίνει τα ίδια δικαιώματα στα μέλη της κοινωνίας που ανήκουν στα ΑμεΑ, να νοιώσουν ότι “Όλοι είμαστε ίσοι και ίδιοι”. Στην παράσταση το παρών έδωσαν εκπρόσωποι του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, του Δημάρχου Κομοτηνής και του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, και πλήθος κόσμου, που τήρησαν με ευλάβεια τα υγειονομικά μέτρα για τον Covid-19.

"Πόντος Θρυλορίου": Εκδηλώσεις πολιτισμού και ευαισθητοποίησης Ρομά και ΑμεΑ για τον Covid-19 "Πόντος Θρυλορίου": Εκδηλώσεις πολιτισμού και ευαισθητοποίησης Ρομά και ΑμεΑ για τον Covid-19 "Πόντος Θρυλορίου": Εκδηλώσεις πολιτισμού και ευαισθητοποίησης Ρομά και ΑμεΑ για τον Covid-19 "Πόντος Θρυλορίου": Εκδηλώσεις πολιτισμού και ευαισθητοποίησης Ρομά και ΑμεΑ για τον Covid-19 "Πόντος Θρυλορίου": Εκδηλώσεις πολιτισμού και ευαισθητοποίησης Ρομά και ΑμεΑ για τον Covid-19 "Πόντος Θρυλορίου": Εκδηλώσεις πολιτισμού και ευαισθητοποίησης Ρομά και ΑμεΑ για τον Covid-19 "Πόντος Θρυλορίου": Εκδηλώσεις πολιτισμού και ευαισθητοποίησης Ρομά και ΑμεΑ για τον Covid-19 "Πόντος Θρυλορίου": Εκδηλώσεις πολιτισμού και ευαισθητοποίησης Ρομά και ΑμεΑ για τον Covid-19 "Πόντος Θρυλορίου": Εκδηλώσεις πολιτισμού και ευαισθητοποίησης Ρομά και ΑμεΑ για τον Covid-19 "Πόντος Θρυλορίου": Εκδηλώσεις πολιτισμού και ευαισθητοποίησης Ρομά και ΑμεΑ για τον Covid-19 "Πόντος Θρυλορίου": Εκδηλώσεις πολιτισμού και ευαισθητοποίησης Ρομά και ΑμεΑ για τον Covid-19

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood