Αποσκευές: Τα 4 πράγματα που πρέπει να προσέξουμε

Αποσκευές: Τα 4 πράγματα που πρέπει να προσέξουμε.
Screenshot_1903

Όταν προετοιμαζόμαστε για ένα ταξίδι, ειδικά αν πρόκειται να είναι μεγάλο, είναι λογικό να θέλουμε να βάλουμε στις βαλίτσες μας (https://www.samsonite.gr/el-gr/eidh-taksidiou-valitses) όσα περισσότερα πράγματα μπορούμε. Αν θέλουμε να μεταφέρουμε πολλά, ίσως είναι καλύτερο να προτιμήσουμε ένα σακ βουαγιάζ (https://www.samsonite.gr/el-gr/eidh-taksidiou-sak-vouagiaz) που είναι πιο εύκαμπτο και μεταφέρεται πιο εύκολα. Ό,τι και να επιλέξουμε, οι αεροπορικές εταιρίες επιτρέπουν να έχουμε μαζί μας στο αεροπλάνο μόνο μία χειραποσκευή και ένα απλό σακίδιο πλάτης.

Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να προσέξουμε τα εξής:

  1. Διαστάσεις βαλίτσας

Οι αεροπορικές εταιρίες καθορίζουν τις επιτρεπόμενες διαστάσεις στις βαλίτσες καμπίνας (χειραποσκευές). Το πιο συνηθισμένο μέγεθος είναι 22”Χ14”Χ9”. Αν η αποσκευή μας βρίσκεται μέσα στα επιτρεπόμενα όρια, μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από το κάθισμά μας.

  1. Βάρος των αποσκευών

Σε ορισμένες αεροπορικές εταιρίες δεν υπάρχει περιορισμός στο βάρος των αποσκευών. Ωστόσο, υπάρχουν και οι περιπτώσεις όπου το έξτρα βάρος χρεώνεται ανάλογα με το πόσο ξεπερνά το όριο. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να έχουμε ενημερωθεί για τα επιτρεπόμενα όρια βάρους της κάθε εταιρίας, ώστε να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα.

  1. Προσωπικό αντικείμενο–Backpack

Και σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι λίγες οι εταιρίες που μας επιτρέπουν να έχουμε μαζί μας, εκτός από τη χειραποσκευή, και ένα σακίδιο πλάτης ή κάποιο προσωπικό αντικείμενο που μπορούμε να πάρουμε μέσα στην καμπίνα των επιβατών του αεροπλάνου. Αυτό μπορεί να είναι μια τσάντα φορητού υπολογιστή, ένα πορτοφόλι, ένας χαρτοφύλακας, ή ακόμη και μία τσάντα παραλίας. Όμως οι περιορισμοί διαφέρουν από εταιρία σε εταιρία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο γενικός κανόνας είναι ο εξής: το προσωπικό αντικείμενο που θα φέρουμε μαζί μας πρέπει να είναι μικρότερο από τη χειραποσκευή.

  1. Οι ιδιαιτερότητες

Είναι εξίσου σημαντικό να γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες ή τις εξαιρέσεις σχετικά με τα αντικείμενα που μπορούμε να πάρουμε μαζί μας. Αρχικά, δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να μεταφέρουμε στις αποσκευές μας επικίνδυνα αντικείμενα, όπως σουγιάδες, ούτε και μπαταρίες λιθίου. Επίσης, υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί που αφορούν την ποσότητα των υγρών που μπορούμε να έχουμε μαζί  μας. Το όριο είναι 3,4 ουγγιές ή 0,096L υγρών (πχ. αεροζόλ, κρέμες, σαμπουάν ή κάποιου είδους τζελ). Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τους περιορισμούς που θέτει κάθε εταιρία, ώστε να μη χρειαστεί να αφήσουμε κάποιο πολύτιμο αντικείμενο στην είσοδο της πύλης.

Επομένως, για να ταξιδέψουμε με ασφάλεια και για να αποφύγουμε αναπάντεχα προβλήματα, πρέπει να έχουμε ερευνήσει από πριν τι επιτρέπεται και τι όχι, ανάλογα με την αεροπορική εταιρία που έχουμε επιλέξει. Και όλα θα πάνε βάσει σχεδίου.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood