Με πρώτο στόχο την άθληση των νέων της περιοχής της Ροδόπης, και με απώτερο σκοπό τον εντοπισμό και την ανάδειξη ταλαντούχων καλαθοσφαιριστών και καλαθοσφαιριστριών, το ιστορικό σωματείο του ΓΑΣ Κομοτηνή επεκτείνει τη δράση του σε όλο τον νομό, ανιχνεύοντας, σε αυτό το πλαίσιο, τις δυνατότητες συνεργασίας του με τους τοπικούς φορείς.
Το πρώτο βήμα έγινε με τον Δήμο Αρριανών – δείτε εδώ – με τον Πρόεδρο του ΓΑΣ Κομοτηνή Γιάννη Πεταλωτή να δηλώνει:
“Με σταθερό σχεδιασμό και υψηλές προοπτικές, ο ιστορικός μας σύλλογος ξεκινά νέες αθλητικές δράσεις σε όλη τη Ροδόπη. Μετά την επίσκεψή μας στον Δήμο Αρριανών και τη συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Ριτβάν Αμέτ, συμφωνήσαμε και προχωρούμε στην ίδρυση Ακαδημιών-Τμημάτων με συμμετοχή όσων παιδιών από τους οικισμούς του Δήμου επιθυμούν να αθληθούν, να προπονηθούν, να διασκεδάσουν και να «ονειρευθούν» μαζί μας. Προς τούτο συμφωνήθηκε η αξιοποίηση του κλειστού γυμναστηρίου στον οικισμό Δοκός του Δήμου Αρριανών και η υλική υποστήριξη από το Δήμο προς αυτό.
Σε αναζήτηση ταλέντων από τη Ροδόπη ο ΓΑΣ ΚομοτηνήΆμεσος στόχος είναι και η διενέργεια ετήσιων Τουρνουά για τον εμπλουτισμό των αθλητικών εμπειριών και την ανάδειξη ταλέντων, και ίσως δούμε στο μέλλον από την περιοχή μας και το μπάσκετ του τόπου μας να βγαίνουν παίκτες και παίκτριες με λαμπρή καριέρα. Το αθλητικό μας «ταξίδι» συνεχίζεται, αγκαλιάζοντας όλες και όλους σε πνεύμα ισότιμης συμμετοχής, συλλογικής και προσωπικής προόδου. Ευχαριστούμε τον Δήμο Αρριανών προς αυτό και παρακινούμε και άλλους να δούμε τα κοινά μας όνειρα να γίνονται πράξη!”.

Ο ΓΑΣ Κομοτηνή φέτος θα καθοδηγείτε από τον έμπειρο Τάκη Φωτεινάκη (δείτε εδώ) και ακολουθεί καινοτόμες προπονητικές μεθόδους (δείτε εδώ).

Εν όψει, δε, της νέας αγωνιστικής περιόδου, έχουν ήδη εκδοθεί και οι κάρτες διαρκείας (δείτε εδώ).