4,8 εκ. € από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ για τη φιλοξενία παιδιών αδύναμων οικονομικά οικογενειών σε ιδιωτικούς & δημόσιους βρεφονηπιακούς/παιδικούς σταθμούς

Αφορά και τη φροντίδα και φιλοξενία παιδιών με αναπηρία σε εξειδικευμένες δομές.
Βρεφονηπιακοι Σταθμοί ΚΔΑΠ ΑμεΑ

Τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν θέσεις για τα παιδιά τους σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, δίνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος υπέγραψε τη σχετική απόφαση με την οποία θα διατεθούν πόροι ύψους 4,8 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ για αυτόν τον σκοπό, το προσεχές σχολικό έτος 2021-2022.

Η χρηματοδότηση της Περιφέρειας θα εξασφαλίσει θέσεις φροντίδας και φιλοξενίας παιδιών σε δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφικούς, βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης (ΚΔΑΠ) σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Ταυτόχρονα, θα εξασφαλίσει θέσεις και για παιδιά με αναπηρία σε εξειδικευμένες δομές, όπως Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρίες (ΚΔΑΠ-μεΑ).

Συνολικά, για το σχολικό έτος 2021-2022 θα εξασφαλιστούν 1.850 θέσεις, από τις οποίες οι 200 αφορούν σε παιδιά με αναπηρία.

Με τη χρηματοδότηση της φιλοξενίας των παιδιών η Περιφέρεια στηρίζει οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας δίνοντας στους γονείς ή στους κηδεμόνες των παιδιών τη δυνατότητα να συνεχίζουν να εργάζονται ή να αναζητούν εργασία.

Φέτος, μάλιστα, οι πόροι που διαθέτει η Περιφέρεια είναι σχεδόν διπλάσιοι σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, και έτσι θα ωφεληθούν περισσότερες οικογένειες.

Για το θέμα ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος είχε συνάντηση στο γραφείο του στην Κομοτηνή με την Πρόεδρο των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών, Δέσποινα Λεγγέτση (Αλεξανδρούπολη), και τα μέλη του Δ.Σ. των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών ΑΜ-Θ, Σοφία Ανέστη (Κομοτηνή) και Δημήτρη Κιόρογλου (Δράμα), οι οποίοι τον ενημέρωσαν για ζητήματα που τους απασχολούν. Στη συνάντηση συμμετείχαν και ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικών Πολιτικών Τζιχάν Ιμάμογλου και η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Ζωή Κοσμίδου.

4,8 εκ. € από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ για τη φιλοξενία παιδιών αδύναμων οικονομικά οικογενειών σε ιδιωτικούς & δημόσιους βρεφονηπιακούς/παιδικούς σταθμούς

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood