26 δέματα με είδη πρώτης ανάγκης έστειλε η ΕΝΙΔΥΚ στους πυρόπληκτους της Εύβοιας

26 δέματα με είδη πρώτης ανάγκης έστειλε η ΕΝΙΔΥΚ στους πυρόπληκτους της Εύβοιας.
ΠΥΡ1
Ολοκληρώθηκε η δράση αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους της Εύβοιας από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ροδόπης, με την αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης.
Η ανταπόκριση στο κάλεσμα των σωματείων ήταν αξιοσημείωτη αφού μόλις σε λίγες μέρες συγκεντρώθηκαν και στάλθηκαν 26 δέματα με είδη προσωπικής υγιεινής, τρόφιμα και ρουχισμό.

26 δέματα με είδη πρώτης ανάγκης έστειλε η ΕΝΙΔΥΚ στους πυρόπληκτους της ΕύβοιαςΤο Δ.Σ. της ΕΝΙΔΥΚ ευχαριστεί “όλους τους συναδέλφους που από το υστέρημά τους συνέβαλαν στη δράση δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς τους πυροπαθείς”.
26 δέματα με είδη πρώτης ανάγκης έστειλε η ΕΝΙΔΥΚ στους πυρόπληκτους της ΕύβοιαςΣε ανακοίνωσή του, δε, τονίζει:
“Οι ευθύνες για τις καταστροφικές πυρκαγιές είναι συνέπεια των μεγάλων ελλείψεων σε πυροσβεστικά μέσα, προσωπικό, και ενός ολοκληρωμένου αντιπυρικού σχεδίου, και βαραίνει τόσο τη σημερινή όσο και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Την ώρα που μόλις 1,7 εκατ. του κρατικού προϋπολογισμού διατίθεται για την προστασία του 65% των εδαφών της χώρας που είναι δάση, χαρίζονται εκατομμύρια σε επιχειρηματικούς ομίλους για να διασώσουν την κερδοφορία τους, όπως τα 120 εκατομμύρια στην AEGEAN. Τέτοιες ελλείψεις υπάρχουν και στην περιφέρεια ΑΜ-Θ, όπου υπάρχει υποστελέχωση, ιδιαίτερα στο αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής που εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη, όπου το 1/3 των οργανικών θέσεων είναι κενές. Ενώ, χαρακτηριστική είναι και η έλλειψη υποδομών στη Ροδόπη, όπως το κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής, που είναι το παλαιότερο της Ελλάδας και το οποίο στεγάζεται στο κέντρο της πόλης, με συνέπεια να εγκυμονεί καθημερινά ο κίνδυνος για δημιουργία καθυστέρησης στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, λόγω του συχνού μποτιλιαρίσματος που δημιουργείται. Η αλληλεγγύη μας δεν σταματά εδώ! Απαιτούμε άμεσα μέτρα στήριξης των πληγέντων, διεκδικούμε μέτρα πρόληψης και προστασίας του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής:

-Απαιτούμε να γίνουν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα για να προστατευτούν οι καμένες περιοχές.
-Να εκπονηθεί τώρα ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας του δάσους με κεντρικό σχεδιασμό.
-Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις στις πυροσβεστικές υπηρεσίες και η αγορά σύγχρονου εξοπλισμού και εναερίων μέσων.
-Να αποζημιωθούν στο 100% όλοι οι πυρόπληκτοι.
-Κρατική μέριμνα για τις χιλιάδες οικογένειες που έχουν χάσει τις δουλειές τους, αφού αυτές ήταν σε άμεση εξάρτηση από το δάσος.
-Για τον Νομό Ροδόπης απαιτούμε να προχωρήσει άμεσα η μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής σε σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις που να διασφαλίζουν την άμεση επέμβασή της, με ταυτόχρονη κάλυψη όλων των κενών σε προσωπικό και εξοπλισμό”.
26 δέματα με είδη πρώτης ανάγκης έστειλε η ΕΝΙΔΥΚ στους πυρόπληκτους της Εύβοιας

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood