Με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ροδόπης Κώστα Παπάζογλου και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Κώστα Χουβαρδά, συναντήθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου.

Ο κ. Χαρίτου ενημερώθηκε για τις ελλείψεις και τις ανάγκες των υπηρεσιών, αλλά και για τους σχεδιασμούς αντιμετώπισης εκτάκτων φαινομένων όπως οι πυρκαγιές κ.ά.

“Το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο μέσον της αντιπυρικής περιόδου, μετά από μια μακρά περίοδο ξηρασίας, και εν αναμονή υψηλών θερμοκρασιών και εποχικών μελτεμιών, δημιουργεί συνθήκες ευνοϊκές για έξαρση πυρκαγιών”, παρατήρησε ο Βουλευτής και πρόσθεσε: “Η εγρήγορση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την πρόληψη και την καταστολή τους, όπως επίσης και η αυξημένη προσοχή και ευθύνη των πολιτών, αποτελούν επιτακτική ανάγκη”.

Ο κ. Χαρίτου ευχαρίστησε τους συνομιλητές του “για την ενημέρωση που μου μετέφεραν για τις υπαρκτές, σοβαρές ελλείψεις, κυρίως σε προσωπικό, ιδιαίτερα εποχικό, αλλά και σε μέσα, λόγω παλαιότητας των υπαρχόντων, καθώς και για την ετοιμότητα στην οποία βρίσκονται με βάση τους σχεδιασμούς για την αντιμετώπιση έκτακτων συμβάντων, ενώ ταυτόχρονα δυνάμεις της Π.Υ. του Νομού έχουν αποσταλεί και δρουν σε πυρόπληκτες περιοχές της χώρας”.

Ο κ. Χαρίτου διαβεβαίωσε τον κ. Παπάζογλου και τον κ. Χουβαρδά, ότι “στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που περνάει η χώρα μας, στις οποίες έχουν αυξημένο ρόλο, θα είμαι αρωγός στο δύσκολο έργο τους”.

Ο Δημ. Χαρίτου ενημερώθηκε από Κ. Παπάζογλου και Κ. Χουβαρδά