Συνεχίζονται στην Κομοτηνή τα δωρεάν Covid  Rapid Tests για τον γενικό πληθυσμό, με πρωτοβουλία του Δήμου Κομοτηνής και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Το Σάββατο 7 Αυγούστου τεστ θα γίνονται στο Α΄ ΚΑΠΗ από τις 9:00 ως τις 14:00, ενώ και την εβδομάδα 9-14 Αυγούστου θα πραγματοποιούνται σε δύο σημεία: στο Α΄ ΚΑΠΗ και στην αυλή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Τσανάκλειο Σχολή).

Συγκεκριμένα:

  • Στο Α΄ ΚΑΠΗ, από τη Δευτέρα 9 μέχρι και την Παρασκευή 13 Αυγούστου κατά τις ώρες 10:00 με 15:00, και το Σάββατο 14 Αυγούστου κατά τις ώρες 9:00 με 14:00.
  • Στην αυλή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, από τη Δευτέρα 9 μέχρι και την Πέμπτη 12 Αυγούστου κατά τις ώρες 10:00 με 14:00.  

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ προσέρχονται τηρώντας τις αποστάσεις και γνωρίζοντας τον ΑΜΚΑ τους.

Η ενημέρωση για το αποτέλεσμα από τον ΕΟΔΥ δεν γίνεται πλέον με sms. Για την έκδοση πιστοποιητικού αποτελέσματος καλούνται οι πολίτες να επισκεφθούν το gov.gr και να μεταβούν στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19», ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες. Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.

Για τους ανηλίκους χορηγείται βεβαίωση από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν σε αθλητικές εκδηλώσεις, κατασκηνώσεις ή ταξίδια.

Τη διαδικασία στηρίζει το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.