Συνεχίζονται στην Κομοτηνή τα δωρεάν Covid Rapid Tests για τον γενικό πληθυσμό, από Κινητή Ομάδα Υγείας του ΕΟΔΥ και με πρωτοβουλία του Δήμου.

Χθες Τετάρτη 4/8 διενεργήθηκαν 219 έλεγχοι και διαγνώστηκαν τέσσερα θετικά δείγματα που αφορούν σε δύο άνδρες και σε δύο γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 25 έτη.

Τα τεστ θα πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα, μέχρι και την Παρασκευή 6 Αυγούστου στο Α΄ ΚΑΠΗ κατά τις ώρες 10:00-15:00, και στην αυλή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής στην Τσανάκλειο Σχολή κατά τις ώρες 10:00-14:00, ενώ το Σάββατο 7 Αυγούστου στο Α΄ ΚΑΠΗ από τις 9:00 ως τις 14:00.

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ προσέρχονται τηρώντας τις αποστάσεις και γνωρίζοντας τον ΑΜΚΑ τους.

Η ενημέρωση για το αποτέλεσμα από τον ΕΟΔΥ δεν γίνεται πλέον με sms. Για την έκδοση πιστοποιητικού αποτελέσματος καλούνται οι πολίτες να επισκεφθούν το gov.gr και να μεταβούν στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19», ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες. Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.

Για τους ανηλίκους χορηγείται βεβαίωση από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν σε αθλητικές εκδηλώσεις, κατασκηνώσεις ή ταξίδια.

Τη διαδικασία στηρίζει το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.