Το Συντονιστικό Επιτυχόντων Εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ 2008 απαντάει στον κ. Γαβρόγλου, ο οποίος τοποθετήθηκε δημόσια με επιθετικό τρόπο σε σχόλιο εκπαιδευτικού στο προφίλ του στο facebook αναφορικά με το ζήτημα των επιτυχόντων χαρακτηρίζοντας ως «παραπληροφόρηση» τα λεγόμενά της.

Όλα ξεκίνησαν όταν χτες ο κ. Γαβρόγλου με δημόσια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θέλησε να εκφράσει, «τα πιο ειλικρινή συγχαρητήρια σε όσες και όσους διορίζονται σε θέσεις μόνιμων εκπαιδευτικών»Μάλιστα, στην ανάρτηση του ο κ. Γαβρόγλου κάνει λόγο για το ότι οι μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση είναι αποτέλεσμα των συντονισμένων πιέσεων της ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην τρόικα καθώς και των άπειρων ωρών δουλειάς.

Εκπαιδευτικοί επιτυχόντες ΑΣΕΠ 2008 σε Γαβρόγλου: Και αδιόριστοι και...«δαρμένοι»

Όμως κάτω από την ανάρτηση του μία εκπαιδευτικός απαντάει ότι υπάρχουν επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 2008, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μπλόκαρε τον διορισμό τους, την στιγμή που διόρισε εκπαιδευτικούς με χαμηλότερες βαθμολογίες.

Ο κ. Γαβρόγλου έσπευσε να απαντήσει ότι το σχόλιο της εκπαιδευτικού πρόκειται για «παραπληροφόρηση» και έτσι σήμερα, το Συντονιστικό Επιτυχόντων Εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ 2008, με επιστολή του στο alfavita απαντάει δημόσια στον κ. Γαβρόγλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα χτες, και πριν το σχόλιο του κ. Γαβρόγλου, οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί του ΑΣΕΠ 2008, έστειλαν επιστολή στο alfavita αναφέροντας πως νιώθουν αγανάκτηση που παραγκωνίστηκαν επιδεικτικά από τους 11.700 διορισμούς ενώ εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις για την αδικία των διορισμών του 2008 (η επιστολή εδώ…).

Το σχόλιο του κ. Γαβρόγλου και η απάντηση των εκπαιδευτικών:

Το σχόλιο του κ. Γαβρόγλου

apantisi_gavroglou.png

Η απάντηση των εκπαιδευτικών

Και αδιόριστος και «δαρμένος»… από τον κ.Γαβρόγλου

Τις τελευταίες μέρες εμείς οι επιτυχόντες ΑΣΕΠ 2008, που είχαμε υψηλότερες βαθμολογίες από τους συναδέλφους μας -επίσης επιτυχόντες-  που διορίστηκαν  με νομοθετική ρύθμιση τον Μάϊο του 2019, είδαμε άλλους συναδέλφους μας που είχαν προσόντα σύμφωνα με το σύστημα Γαβρόγλου και προυπηρεσία να διορίζονται ενώ εμείς μένουμε στάσιμοι. Ακόμη τρέχουμε στα δικαστήρια για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο δηλαδή το δικαίωμα στην ίση μεταχείριση με τους επιτυχόντες συναδέλφους που διορίστηκαν.

Και δε φθάνει η δεινή θέση μας και η ανασφάλεια για το μέλλον αλλά έρχεται ο κύριος Γαβρόγλου σε σχόλιο συναδέλφου που έλεγε τον πόνο της κάτω από τα συγχαρητήρια που έδινε ο κ.Γαβρόγλου στους νεοδιορισθέντες και την εγκαλεί γιατί, λέει, παραπληροφορεί τον κόσμο λέγοντας πως πρέπει  να διοριστούν όλοι οι επιτυχόντες ΑΣΕΠ 2008 που έχουν μεγαλύτερες βαθμολογίες από τους ήδη διορισθέντες. Ενώ το σωστό είναι ότι αυτοί είχαν δικαστική απόφαση γι ΄αυτό διορίστηκαν.

Και, όπως ήταν φυσικό, πλήθος επιτυχόντων έσπευσε να επισημάνει στον κ.Γαβρόγλου πως δε γίνεται να έχεις δικαστική απόφαση όταν δεν έχεις ενημερωθεί για τις προσφυγές και όταν αυτές γίνονται υπό άκρα μυστικότητα. Σε ένα κράτος δικαίου δεν μπορεί η δικαιοσύνη να αφορά λίγους. Ούτε να κάνει λόγο για «εκπρόθεσμους» χωρίς να έχει δοθεί εκ των προτέρων χρονικό περιθώριο και δημόσια ενημέρωση για το δικαίωμα της διεκδίκησης των νόμιμων.

Ο κ. Γαβρόγλου, αμετανόητος για όλες τις προηγούμενες του ενέργειες του, ποδοπατεί για μια ακόμη φορά εκπαιδευτικούς που έχουν αξιολογηθεί σε έναν κατά κοινή παραδοχή δύσκολο γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ 2008 δικαιολογώντας τους διορισμούς των ολίγων και κλείνοντας την πόρτα στους επόμενους. Και όμως το μόνο που ζητάμε είναι ίση μεταχείριση!

πηγή: alfavita.gr