Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008

"Αξίζουμε να βρισκόμαστε στα δημόσια σχολεία, πολύ περισσότερο από αυτούς που έχουν προϋπηρεσία ή μοριοδοτούμενα προσόντα".
asep_33

Επιτυχόντες εκπαιδευτικοί του διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2008, με αφορμή τους διορισμούς εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση, κοινοποίησαν την παρακάτω διαμαρτυρία τους:

“Ως επιτυχόντες εκπαιδευτικοί ΑΣΕΠ 2008 θα θέλαμε να εκφράσουμε τα ανάμεικτα συναισθήματά μας εν όψει των διορισμών που πραγματοποίησε το Υπουργείο.

Αφενός είναι θετικό το ότι πραγματοποιήθηκαν διορισμοί εκπαιδευτικών μετά από 12 σχεδόν χρόνια αδιοριστίας, αφετέρου εμείς ως επιτυχόντες του ΑΣΕΠ 2008 παραγκωνιστήκαμε επιδεικτικά.

Κι όμως, είμαστε οι μόνοι εκπαιδευτικοί που έχουμε κριθεί και έχουμε επιτύχει σε έναν κατά κοινή ομολογία δύσκολο γραπτό διαγωνισμό, τον ΑΣΕΠ 2008, έχοντας αποδείξει στην πράξη πως αξίζουμε να βρισκόμαστε στα δημόσια σχολεία, πολύ περισσότερο από αυτούς που έχουν προϋπηρεσία ή μοριοδοτούμενα προσόντα.

Επιπλέον, έχουμε βιώσει την αδικία του να διορίζονται εκπαιδευτικοί με προϋπηρεσία στη θέση επιτυχόντων ΑΣΕΠ σε ποσοστό μεγαλύτερο από εκείνο που όριζε ο νόμος, γεγονός το οποίο έχει ήδη κριθεί παράνομο από το ΣτΕ και οδήγησε σε δικαίωση συναδέλφων που προσέφυγαν τότε και διορίστηκαν τον Μάϊο 2019.

Και τότε συνέβη η δεύτερη κατά σειρά αδικία, όταν διορίστηκαν μόνο οι ενάγοντες εκπαιδευτικοί, ανεξάρτητα από τη θέση που κατείχαν στον ενιαίο πίνακα, με αποτέλεσμα να αδικηθούν συνάδελφοι με υψηλότερες βαθμολογίες ΑΣΕΠ, άρα και υψηλότερη θέση στον πίνακα από εκείνους.

Την οφθαλμοφανή αυτή αδικία προσπαθούν με κάθε μέσο να αποσιωπήσουν και να αγνοήσουν, και οι έχοντες προϋπηρεσία για ίδιον συμφέρον, και το Υπουργείο, που πολλάκις έχει χαρακτηρίσει το θέμα λήξαν, παρά τις δικαστικές αγωγές που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ζητάμε από όλους να αναδείξουν το ζήτημα των επιτυχόντων ΑΣΕΠ 2008 και να διορίσουν αξιοκρατικά εκπαιδευτικούς που έχουν επιτύχει στον διαγωνισμό ΑΣΕΠ 2008, ο οποίος θεωρούνταν απαραίτητη προϋπόθεση διορισμού σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο που προηγήθηκε του νόμου Γαβρόγλου, σε αντίθεση με την προϋπηρεσία.

Τέλος, θέλουμε να δηλώσουμε πως εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα για τη δικαίωσή μας παρά τις αντιξοότητες και καλούμε συμπαραστάτες στο δίκαιο αίτημά μας”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood