Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καλεί όλους τους εργαζόμενους στον πρωτογενή τομέα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σήμερα αλλά και τις επόμενες ημέρες δεδομένων των ιδιαίτερα αντίξοων καιρικών συνθηκών και του ακραίου καύσωνα, που επιβάλλουν την επαγρύπνηση όλων.

Οι συνθήκες είναι αποτρεπτικές για κάθε είδους εργασία που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιές, τονίζει το ΥΠΑΑΤ, και υπενθυμίζει πως κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, δηλαδή έως τον Οκτώβριο, απαγορεύεται ρητά η καύση κλαδιών και χόρτων σε όλη την επικράτεια.

Γεωργοί και κτηνοτρόφοι καλούνται να απομακρύνουν κάθε μορφής καύσιμη ύλη από επικίνδυνους χώρους, και να υπάρχει συνεχής παρακολούθηση των καλλιεργούμενων αλλά και των δασικών εκτάσεων.

“Αν ο κάθε ένας από μας, αγρότης και κτηνοτρόφος, προστατεύει τη δική του περιουσία, τότε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ προστατεύουμε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Οφείλουμε όλοι μαζί, ο καθένας από τη δική του πλευρά, να προστατεύουμε τα δάση, που αποτελούν περιουσία όλων μας, αλλά κυρίως πηγή ζωής των παιδιών μας. Δεν παίζουμε με τη φωτιά, γιατί η φωτιά δεν παίζει μαζί μας. Καλούμε αμέσως το 112, σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ.

Δείτε εδώ περισσότερα για τις φωτιές σε γεωργικό χώρο.