ΣΥΡΙΖΑ: “Η El Dorado Gold αποκαλύπτει τα καταστροφικά σχέδια της Κυβέρνησης για τη Θράκη”

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, επίκεται στις αρχές του 2022 η ολοκλήρωση της τεχνικής μελέτης για το Πέραμα, προκειμένου να προχωρήσουν οι εξορύξεις χρυσού!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΧΑΡΙΤΟΥ (2)

“Είναι προφανές ότι για τον κ. Μητσοτάκη και τους Υπουργούς του προέχουν τα συμφέροντα της Eldorado και όχι η ρητά διατυπωμένη αντίθεση όλων των φορέων της τοπικής κοινωνίας της Θράκης κατά των εξορύξεων χρυσού”, καταγγέλλουν με κοινή δήλωσή τους οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος (Θεσσαλονίκης, Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ), Δημήτρης Χαρίτου (Ροδόπης) και Αναστασία Γκαρά (Έβρου), εν όψει της παρουσίασης των οικονομικών και επιχειρησιακών αποτελεσμάτων του 2ου τριμήνου του τρέχοντος έτους, της “Eldorado Gold”.

Οι Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλούν την Κυβέρνηση “να απαντήσει ξεκάθαρα αν θα σεβαστεί τις ομόφωνες αποφάσεις όλων των φορέων της Θράκης όπου εκφράζεται η αντίθεση στην εξόρυξη χρυσού, ή αν σχεδιάζει και στη Θράκη την παραχώρηση των δικαιωμάτων της Πολιτείας στην Eldorado Gold, αδιαφορώντας για τους πολίτες, για την περιβαλλοντική καταστροφή και για το μέλλον της περιοχής”.

Ολόκληρη η κοινή δήλωση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:

Η Eldorado Gold αποκαλύπτει τα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης για τη Θράκη.

Η Eldorado Gold πήρε ξεκάθαρα το μήνυμα από τη «φιλική» κυβέρνηση Μητσοτάκη και προετοιμάζει τα καταστροφικά της σχέδια για τη Θράκη, αξιοποιώντας και τις προβλέψεις της αποικιοκρατικής σύμβασης που της εξασφάλισε η ΝΔ στη Χαλκιδική.

Κατά την πρόσφατη παρουσίαση των αποτελεσμάτων 2ου τριμήνου 2021 – “Eldorado Gold Reports Q2 2021 / Financial and Operational Results” – στις 29 Ιουλίου, ο κος George Burns, Πρόεδρος και C.E.O. της εταιρείας, επιβεβαίωσε την ολοκλήρωση στις αρχές του 2022 τεχνικής μελέτης η οποία εκπονείται για το Πέραμα Θράκης, προκειμένου να προχωρήσουν οι εξορύξεις χρυσού. Αναφέρθηκε, δε, ξεκάθαρα στην αξιοποίηση των προβλέψεων και των «επιτευγμάτων» της πρόσφατης αδειοδότησης στη Χαλκιδική, ένα ακόμα χατίρι της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενώ παράλληλα αποκαλύπτει ότι τα σχέδιά τους δεν αναφέρονται μόνο στο κοίτασμα του Περάματος, αλλά στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης. Επιβεβαίωσε, δηλαδή, όλα αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποκάλυπτε και η κυβέρνηση απέκρυπτε.

Είναι προφανές ότι για τον κ. Μητσοτάκη και τους Υπουργούς του προέχουν τα συμφέροντα της Eldorado και όχι η ρητά διατυπωμένη αντίθεση όλων των φορέων της τοπικής κοινωνίας της Θράκης κατά των εξορύξεων χρυσού. Δεν χωρούν όμως άλλα μισόλογα. 

Καλούμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να απαντήσει ξεκάθαρα αν θα σεβαστεί τις ομόφωνες αποφάσεις όλων των φορέων της Θράκης όπου εκφράζεται η αντίθεση στην εξόρυξη χρυσού, ή αν σχεδιάζει και στη Θράκη την παραχώρηση των δικαιωμάτων της Πολιτείας στην Eldorado Gold, αδιαφορώντας για τους πολίτες, για την περιβαλλοντική καταστροφή και για το μέλλον της περιοχής”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood