Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), εξέδωσαν προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια στις εξής χώρες: Ιρλανδία, Ιράν, Καζακστάν, Αμερικανικές Παρθένες Νήσους, Ελλάδα, Λιβύη, Ανδόρα, Άγιος Βαρθολομαίος, Λεσότο, Μαρτινίκα, Μάλτα, Νησί Μαν και Κουρασάο.

Με τη σύσταση “Αποφύγετε το ταξίδι”, κατηγοριοποίησαν τις παραπάνω χώρες στο “Επίπεδο 4-Πολύ υψηλού κινδύνου”, λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων της Covid-19 που καταγράφουν το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για προορισμούς με περισσότερες από 500 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες 28 ημέρες, σύμφωνα με τις παραμέτρους του CDC.

1348f44f screenshot 1858

  • Νοτοπούλου: “Η Ελλάδα στη «μαύρη λίστα» του αμερικανικού CDC – Ακόμη μια «επιτυχία» της Κυβέρνησης”.

Με δήλωσή της η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, σχολιάζει: “Ξεπέρασε κάθε φαντασία η ανικανότητα της «επιτελικής κυβέρνησης» Μητσοτάκη, με το ένα «χαστούκι» να διαδέχεται το άλλο για τον ελληνικό τουρισμό, στην καρδιά της φετινής σεζόν. Η πρωτοφανής προχειρότητα, οι ερασιτεχνισμοί και οι παλινωδίες στο πεδίο της τουριστικής πολιτικής, έφεραν την Ελλάδα και επισήμως εκτός λίστας, καθώς το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) κατέταξε τη χώρα μας στο «Επίπεδο 4». Στο επίπεδο δηλαδή των πλήρως αφερέγγυων και αναποτελεσματικών κρατών ως προς τη διαχείριση της πανδημίας, συστήνοντας ισχυρά στους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδέψουν προς την Ελλάδα.

199eddca notopoulou 1Τελικά, η «επιτυχία» του φετινού καλοκαιριού εξανεμίστηκε τη στιγμή που η χώρα χάνει στρατηγικές αγορές εξαιτίας της παντελούς έλλειψης σχεδίου, αλλά και της παροιμιώδους αναποτελεσματικότητας των αρμοδίων για εκτεταμένο testing, αξιόπιστη ιχνηλάτηση και περιορισμό της διασποράς του ιού. Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος για το πώς φτάσαμε ένα βήμα πριν το κλείσιμο ξανά του τουρισμού; Τώρα που η μία πόρτα κλείνει πίσω από την άλλη, αναμένουμε από τον αρμόδιο υπουργό να μας πληροφορήσει σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να σωθεί ό,τι είναι δυνατόν από τη φετινή σεζόν, πριν κατεδαφίσει όλη την τουριστική παρακαταθήκη της χώρας”.