Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που ισχύει για σήμερα Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (δείκτης 3) για τον Νομό Ροδόπης, δηλαδή είναι πιθανό να εκδηλωθεί αυξημένος αριθμός πυρκαγιών, αρκετές από τις οποίες θα είναι δύσκολο να αντιμετωπισθούν, όταν οι τοπικές συνθήκες είναι ευνοϊκές (μορφολογία εδάφους, τοπικοί άνεμοι, καύσωνας, κ.λπ.).

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας οι παρούσες συνθήκες (τοπικοί άνεμοι, αυξημένη θερμοκρασία), αναμένεται να συνεχιστούν έως το τέλος της εβδομάδας.

Επίσης υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, στον βόρειο Έβρο, στη Σαμοθράκη, στη Θάσο, στην Π.Ε. Ξάνθης και στην Π.Ε. Δράμας, ενώ πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος στον νότιο Έβρο και στην Π.Ε. Καβάλας.

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε μια πυρκαγιά τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στο 199 ή στο 112 και δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε, καθώς και πληροφορίες για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπετε την πυρκαγιά.

Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα στη Ροδόπη Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα στη Ροδόπη Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα στη Ροδόπη Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα στη Ροδόπη