Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, τοποθετήθηκε ο Ειδικός Αγορητής του Κινήματος της Αλλαγής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του Ελληνικού Κτηματολογίου, νέες ψηφιακές υπηρεσίες και ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης».

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΚΙΝΑΛ, τόνισε πως “η περάτωση του κτηματολογίου αποτελεί ένα σπουδαίο έργο για τη χώρα” και πως “δυστυχώς η κυβέρνηση φέρνει ένα άτολμο νομοσχέδιο που δεν εξασφαλίζει την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης, αλλά την καταγραφή και την ψηφιοποίηση των εκκρεμοτήτων”.

[VID] Ιλχάν Αχμέτ: "Η κυβέρνηση μιλά για αλλαγή φιλοσοφίας σε ένα άτολμο νομοσχέδιο για το κτηματολόγιο"Ο βουλευτής Ροδόπης πρότεινε στην κυβέρνηση “να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία φέρνοντας άμεσα ρυθμίσεις που θα επιταχύνουν την ολοκλήρωση των ενστάσεων, με τη δημιουργία Ειδικών Κτηματολογικών Δικαστηρίων, προκειμένου να ξεκαθαρίσουν γρήγορα υποθέσεις που χρονίζουν και κρατούν σε ομηρία την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης”.

​Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Ιλχψάν Αχμέτ, “το άρθρο 3 που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του νομοσχεδίου, οδηγεί σε ανασφάλεια και σε επιβάρυνση της όλης διαδικασίας. Η περάτωση της κτηματογράφησης χωρίς να έχουν ολοκληρωθούν οι ενστάσεις, είναι άνευ ουσίας, δεν είναι αλλαγή φιλοσοφίας”.