Παρέμβαση της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης για την ακαταλληλότητα χρήσης του νερού σε οικισμούς της Μαρώνειας

"Ακόμη ένα χτύπημα στην οικονομική ζωή του παραλιακού μετώπου του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, επιπλέον των περιοριστικών μέτρων από την πανδημία".
ΦΩΤΟ INKOMOTINI.NEWS-Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης και του Σωματείου Ζυθεστιατόρων, Ανέστης Βαφειάδης.

Εν όψει της Απόφασης της Διεύθυνσης Υγείας Ροδόπης για την μη χρήση του νερού του δικτύου ύδρευσης των οικισμών Ιμέρου και Μαρώνειας-Πλατανίτη, του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών, για πόση, μαγειρική και ατομική υγιεινή, για προληπτικούς λόγους, σε ανακοίνωσή της η ΟΕΒΕΣ Ροδόπης τονίζει:

“Πληροφορηθήκαμε ότι στις περιοχές Μαρωνείας, Πλατανίτη και Ιμέρου, το νερό του δικτύου είναι ακατάλληλο προς πόση αλλά και για γενική χρήση.

Πέραν αυτής της ενημέρωσης, δεν γνωρίζει κανένας τη σοβαρότητα της κατάστασης, όπως και τον ακριβή χρόνο αποκατάστασης του παραπάνω προβλήματος.

Στην περιοχή αυτή, εκτός από τα νοικοκυριά, ειδικά τώρα τη θερινή περίοδο, επιχειρούν πολλά καταστήματα, κυρίως εστίασης και τουρισμού, όπου το νερό είναι απαραίτητο για την επιβίωσή τους.   

Ήδη μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από τη χθεσινή ανακοίνωση, υπάρχουν ακυρώσεις κυρίως στον χώρο της εστίασης. Αυτό αποτελεί ακόμη ένα χτύπημα στην οικονομική ζωή του παραλιακού μετώπου του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, επιπλέον των περιοριστικών μέτρων από την πανδημία.

Ως εκ τούτου, καλούμε κάθε υπεύθυνο φορέα να ενημερώσει αναλυτικά για το τι ακριβώς συμβαίνει, για την επικινδυνότητα της κατάστασης, και το χρονοδιάγραμμα μέχρι να λάβει τέλος η περιπέτεια.

Επίσης, ζητούμε άμεσα μέτρα στήριξης των οικείων επιχειρήσεων από τον Δήμο και την Περιφέρεια, προκειμένου να μη διασαλευθεί η συνέχειά τους”.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ, Ανέστης Βαφειάδης, προσθέτει: “Από την πλευρά μας κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να βοηθήσουμε τον επαγγελματικό κόσμο της πληγείσας περιοχής”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood