Παρεμβάσεις καθαρισμού και διαμόρφωσης στις παραλίες Ιμέρου, Προφήτη Ηλία, Κρυονερίου, Αλκυώνας, Ταχυδρομικών, Πλατανίτη, Αγίου Χαραλάμπους και Πετρωτών, πραγματοποίησε ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών.

Εκτός των εργασιών που έγιναν, με εργολαβία, και είχαν σαν στόχο τις πρώτες βασικές συντηρήσεις στους χώρους μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που δημιούργησαν καταστροφές σε υποδομές στο παραλιακό μέτωπο, ο Δήμος προέβη σε μία σειρά εργασιών με δικά του μέσα.

Συγκεκριμένα εκτελέστηκαν εργασίες:

  • με γκρέιντερ, αντιπυρικές ζώνες, αποκατάσταση και συντήρηση της οδοποιίας των παραθεριστικών οικισμών και διαμόρφωση παραλιακών ζωνών, κ.λπ.,
  • με JCB, διευθέτηση, καθαρισμός παραλιών, απομάκρυνση φερτών υλικών, σκουπιδιών, μπαζών, κ.λπ.,
  • με φορτηγά, απομακρύνσεις και μεταφορές διαφόρων υλικών,
  • με άλλα μηχανήματα πέριξ των παραλιών, που σκοπό είχαν διαμορφώσεις και αποκαταστάσεις.

Ακόμη, τοποθετήθηκαν νέοι κάδοι απορριμμάτων κατά μήκος όλης της παραλιακής ζώνης, τοποθετήθηκαν νέα αποδυτήρια, ομπρέλες και χημικές τουαλέτες, ενώ έγινε συντήρηση των ντους καθώς και τοποθέτηση νέων πυροσβεστικών κρουνών.

Επίσης, μέσα στις πρωτοβουλίες του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών για τον διαρκή εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των ηλεκτρολογικών δικτύων του, πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις ενίσχυσης και συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού στην παραλιακή ζώνη, τα λιμάνια Μαρώνειας και Ιμέρου και στα δίκτυα ΦΟΠ και στους παραθεριστικούς οικισμούς.

Παράλληλα, ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών προγραμμάτισε κατά τη θερινή περίοδο, για την τακτικότερη καθαριότητα των παραλιών και των παραλιακών οικισμών, ενισχύοντάς την επιπλέον, την παρουσία αυτοκινούμενου σάρωθρου με στόχο τις καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες για κατοίκους και επισκέπτες.

Συγχρόνως, ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών τοποθέτησε στην ακτή του Κρυονερίου το “seatrack”, για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ.

a3e25ccf fotografia1 9

8d845a97 fotografia6 2 340556dd fotografia11 811da636 fotografia8 41ccebe3 fotografia3 4 6f3ef73b fotografia12 6aba3bae fotografia4 4 dbfd9283 fotografia2 8 9444abc1 fotografia5 2 bf4a26b4 fotografia10 4ab19c4e fotografia9 c64a78dd fotografia7